Skip to main content

Τι απαντούν οι αδελφοί Ψωμιάδη για βούλευμα και 45άρια

Οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης εξέδωσαν ανακοίνωση για τη συνέχεια της έρευνας σχετικά με την υπόθεση απ' ευθείας ανάθεσης έργων.

«Δεν υφίστανται ενδείξεις ενοχής μας», απαντούν οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης για τις απ' ευθείας αναθέσεις έργων και τις παράνομες συμβάσεις, στις οποίες εμπλέκονται, κατά τη θητεία τους στη νομαρχία Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που διέταξε να συνεχιστεί η έρευνα της υπόθεσης (δείτε εδώ) και τα σχετικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν οι δύο κατηγορούμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση για την «αποκατάσταση της αλήθειας».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι:

«Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης (το οποίο συγκροτείται από εγνωσμένης αξίας, γνώσης και εμβρίθειας Δικαστές, Πρόεδρο Εφετών και Εφέτες), με το υπ' αριθ. 821/2015 βούλευμά του, διαφώνησε ουσιαστικά με την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών ο οποίος είχε ζητήσει την παραπομπή μας.

Απεφάνθη δηλαδή πως το αποδεικτικό υλικό δεν είναι (καθόλου) επαρκές για να στηριχθεί δημόσια, στο ακροατήριο, κατηγορία για τις πράξεις που μας αποδίδονται.

Διέγνωσε σημαντικότατα κενά στο συγκομισθέν αποδεικτικό υλικό, τα οποία και ανέδειξε. Αναγνώρισε, ομοίως, την αναξιοπιστία ενός συγκεκριμένου μάρτυρα επί του οποίου δομήθηκε κατά μείζονα λόγο η σε βάρος μας επιχειρηματολογία, καθώς τον εξοβέλισε από την περαιτέρω ανακριτική διαδικασία που παρήγγειλε".

Συνοψίζοντας, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη (όπως και η Δικαιοσύνη εν γένει) απεφάνθη ότι από το έως σήμερα συγκομισθέν αποδεικτικό υλικό δεν υφίστανται ενδείξεις ενοχής μας, επαρκείς για την παραπομπή μας, για τις πράξεις που μας αποδίδονται {...}

Το Συμβούλιο Εφετών όχι απλώς δεν απεφάνθη τελειωτικά επί της ουσίας της υποθέσεως, αλλά, αντίθετα, επιφυλάχθηκε για την πλήρη αξιολόγηση του νομικού και πραγματικού μέρους μετά τη διενέργεια των κατά την κρίση του ανακριτικών πράξεων που διέταξε».