Skip to main content

Η παραλία το καλύτερο μέρος για πρώτο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Ποιο θεωρούν οι νέοι Θεσσαλονικείς το καλύτερο μέρος για το πρώτο ραντεβού, τι σκέφτονται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τι δώρο θα ήθελαν;

Έρευνα σε νέους της Θεσσαλονίκης ηλικίας από 17 έως 30 ετών διενήργησε η ierax analytix, προκειμένου να εξετάσει θέματα σχετικά με το ραντεβού και το φλερτ ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά την οποία ερωτήθηκαν 995 κάτοικοι Θεσσαλονίκης, μια βόλτα στην παραλία αποτελεί την αγαπημένη επιλογή για το καλύτερο μέρος για πρώτο ραντεβού λαμβάνοντας ποσοστό 38%. Το 20% των ερωτηθέντων επέλεξε τα Κάστρα και το 15% έναν καφέ, ενώ πιο κάτω βρίσκονται τα μπαρ, τα εστιατόρια και το σινεμά.

Για την πλειοψηφία των νέων (47%) η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι κάτι ξεχωριστό, το 20% θα βγει ραντεβού, το 19% θα βγει με παρέα ενώ μόλις το 4% θα κάτσει σπίτι για μαραθώνιο ρομαντικών ταινιών. Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους έχουν σχέση διπλασιάζεται το ποσοστό που θα βγει ραντεβού.

Σχετικά με το δώρο για την ρομαντική ημέρα του χρόνου, οι περισσότεροι θα ήθελαν μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι (39%), ένα ταξίδι (28%), γλυκά / σοκολατάκια (15%), γεύμα σε εστιατόριο (14%), λουλούδια (11%) και εσώρουχα (7%).

Παράλληλα, οι μισοί ερωτηθέντες (50%) προσεγγίζουν άτομα μέσω φίλων και γνωστών, το 14% μέσω social media, το 13% σε μπαρ/κλαμπ ενώ υπάρχει και το Tinder στο 5%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως 45% των νέων έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο για να την... κοπανήσει από το πρώτο ραντεβού, αν αυτό αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων. Το 55% των γυναικών, δε, έχουν back up μια φίλη τους.

Σχετικά με την προφύλαξη, το 59% χρησιμοποιεί προφυλάξεις κάθε φορά, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε όσους έχουν εφήμερες ή περιστασιακές σχέσεις.

Τέλος, το 79% θεωρεί πως έχει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ενώ το 21% πως δεν έχει επαρκή ενημέρωση.

Σχετικά με την έρευνα

Το ερωτηματολόγιο, τη συλλογή, την ανάλυση και την παρουσίαση δεδομένων ανέλαβε η ierax analytix. Τα 995 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν διαδικτυακά από τις 06 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2020, από άνδρες και γυναίκες στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 17-30 ετών.