Skip to main content

Τι απαντούν τα τρία ΤΕΙ για το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Οι πρυτάνεις των τριών ΤΕΙ τονίζουν ότι τα ιδρύματα τους έχουν κερδίσει τη θέση τους στην εκπαίδευση της χώρας με τα επιτεύγματά των αποφοίτων τους.

Στην αντεπίθεση περνούν τα τρία ΤΕΙ της χώρας που θα αποτελέσουν τη βάση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με κοινή τους ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά την παραίτηση του προέδρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Κώστα Γραμμένου, «τα τρία ΤΕΙ ( Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας) έχουν αξιολογηθεί από επιτροπές εξωτερικών αξιολογητών, ακριβώς με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τα Πανεπιστήμια, με τις ίδιες διαδικασίες που έθεσε η ΑΔΙΠ και έχουν όλα λάβει πολύ καλές αξιολογήσεις (positive evaluation) όπως και τα Πανεπιστήμια Πατρών, Θράκης, Ιωαννίνων, το ΕΜΠ, κ.ά.».

Όπως επισημαίνεται, «το εγχείρημα της δημιουργίας του νέου «Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας» υποστηρίζεται από λεπτομερείς εκθέσεις βιωσιμότητας και σκοπιμότητας που τα ιδρύματά μας υπέβαλλαν στο Υπουργείο για αυτόν το σκοπό. Τίποτα δεν έγινε πρόχειρα ή βιαστικά. Η ακαδημαϊκή διαβούλευση διήρκησε περίπου ένα έτος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση του ειδικού χαρακτήρα του ΔΙΠΑΕ, ώστε να λειτουργήσουν όχι μόνο μεταπτυχιακά αλλά για πρώτη φορά και αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών».

Καταλήγοντας, οι πρυτάνεις των τριών ΤΕΙ σημειώνουν πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία ηγούνται έχουν κερδίσει τη θέση τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας με τα επιτεύγματά των αποφοίτων τους, τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών τους, τη διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία και το διεθνή χαρακτήρα τους.