Skip to main content

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται πιθανότατα η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις, ο υπουργός αναμένεται να έλθει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαταστήσει τη νέα διοίκηση στον ΟΑΣΘ

Γράφει ο Σαλονικιός

Σε ένα διαρκές γράψε – σβήσε επιδίδονται, μαθαίνω, στο γραφείο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή όσον αφορά την επιλογή της νέας ηγεσίας του ΟΑΣΘ. Στο υπουργικό τραπέζι έπεσαν περισσότερα από δεκαπέντε ονόματα, τεχνοκρατών και πολιτικών προσώπων και από χθες, η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επιλογής. Μάλιστα, κατά μια εκδοχή, επρόκειτο ακόμη και σήμερα να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τον διάδοχο του κυρ Στέλιου ο οποίος έχει κατ’ ουσία παραιτηθεί, μέσω της προχθεσινής επιστολής του προς τον υπουργό.

Ωστόσο, άλλη πηγή μου η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Καραμανλή, εκτιμά ότι οι ανακοινώσεις μετατίθενται μάλλον για Δευτέρα. Αμέσως μετά ο υπουργός αναμένεται να έλθει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαταστήσει τη νέα διοίκηση στον ΟΑΣΘ. Ως προς την ουσία, τώρα, δηλαδή για το πρόσωπο ή και τα πρόσωπα τα οποία θα επιλεγούν, το περιβάλλον Καραμανλή είναι εξαιρετικά φειδωλό.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, όχι όμως κατ’ ανάγκη και οι τελικές, θέλουν ο διάδοχος του κυρ Στέλιου να είναι μάλλον πολιτικό πρόσωπο. Ενδεχομένως κάτω από αυτόν, σε ρόλο για παράδειγμα γενικού διευθυντή, να οριστεί πρόσωπο με βαθιά γνώση του αντικειμένου, ενδεχομένως και του ΟΑΣΘ, προκειμένου με κάποιο τρόπο να γίνεται και η δουλειά.

Στη φάση αυτή, καθώς είμαστε ήδη στο παρά πέντε, η ονοματολογία δεν έχει και πολύ νόημα. Σχετικώς σας είχα ενημερώσει άλλωστε προ ημερών. Στα ονόματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ακόμη και πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην επικεφαλής του ΣΑΣΘ και του ΟΑΣΑ, τεχνοκράτες κ.ο.κ.

Κάποιοι αρνήθηκαν εξ αρχής, άλλοι μπήκαν σε κάποια συζήτηση αλλά συνειδητοποίησαν ότι αποδεχόμενοι την πρόταση θα ήταν σαν να βαδίζουν σε ναρκοπέδιο, ενώ κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται σφόδρα, αλλά δεν φαίνεται να προχωρά η περίπτωσή τους.

Όσον αφορά τα σχέδια του υπουργού για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, άλλη πηγή μου, μου μεταφέρει ένα κλίμα υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα τους, προσωρινά τουλάχιστον και μετά βλέπουμε. Όλα αυτά βεβαίως θα αποσαφηνιστούν λίαν συντόμως, αν όχι σήμερα το αργότερο τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, όπως μαθαίνω, ο κυρ Στέλιος, ως τζέντλεμαν που είναι, έδωσε εντολή στους προϊσταμένους στον ΟΑΣΘ, να ετοιμάσουν φακέλους με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, προκειμένου να τους παραδώσουν στη νέα διοίκηση, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.