Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟ

Το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού-Ευόσμου απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Τη διατήρηση των αρχαίων ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης στηρίζει το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού-Ευόσμου, που μάλιστα εξέδωσε σχετικό ψήφισμα που αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος περί απομάκρυνσης των αρχαιολογικών ευρημάτων από τον χώρο στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό της Θεσσαλονίκης, τις απόψεις και διαμαρτυρίες κορυφαίων προσωπικοτήτων σε Αμερική, Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, τη διατυπωμένη γνώμη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, θεωρούμε ως βέλτιστη λύση την διατήρηση των αρχαιοτήτων εντός του σταθμού και την ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τον Πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Ζητούμε την άμεση κατάθεση αίτησης προς την UNESCO για την αναγνώριση του μνημείου ως «Χώρο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Πρέπει να αναδειχτεί η ιστορία 2.500 ετών που συνοδεύει αυτήν την πόλη και να ενταχθεί επιτέλους αυτή στον τουριστικό σχεδιασμό της χώρας.

Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη επιτάχυνσης του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της βασικής γραμμής και των επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ στη δυτική πλευρά της πόλης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τον περιορισμό διάδοσης της νόσου covid-19
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ