Skip to main content

Τι δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Προβάδισμα Νίκου Ταχιάου καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα και της Alco για λογαριασμό του Newsit.

Προβάδισμα για τον υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Ταχιάο δείχνουν οι δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην αντιδήμαρχος που διεκδικεί στις φετινές εκλογές τον δημαρχιακό θώκο με τη στήριξη της ΝΔ εμφανίζεται πρώτος τόσο στη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα όσο και της Alco για λογαριασμό του Newsit.

Στη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος ο Νίκος Ταχιάος, προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,6%, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να ακολουθεί με 11%.

Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 8,8%, είναι ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, Σπύρος Βούγιας, ενώ στην τέταρτη θέση και με ποσοστό 8,1% βρίσκεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός.

Ακολουθούν ο πρώην περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης 6% και ο πρώην αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας με 5,5%.

Σε μικρότερα ποσοστά κινούνται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,7%), ο κεντροαριστερός Πέτρος Λεκκάκης (2,3%), ο πρώην κεντροδεξιός αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%), ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης (1,6%) και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (1,6%).

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση του Newsit, προηγείται και εδώ ο Νίκος Ταχιάος με 14%, αλλά με μικρότερη διαφορά από τον δεύτερο ο οποίος αυτή τη φορά είναι ο Γιώργος Ορφανός με 10,1%. Ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 9,5%, τέταρτος είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 7,8%, ενώ κοντά είναι και ο Σπύρος Βούγιας με 7,7%.

Με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Ζέρβας (3,5%), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (3,1%), Γιάννης Κουριαννίδης (2,4%), Χάρης Αηδονόπουλος (1,8%), Γιάννης Νασιούλας (1,4%), Βασίλης Μωυσίδης και Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1%.

Τεράστιο το ποσοστό αναποφάσιστων με 30,5%.