Skip to main content

Τη διεύθυνση του καθηγητή Συνολάκη δημοσιοποίησε ο Πολάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τη διεύθυνση του καθηγητή Κώστα Συνολάκη.

Στη στοχοποίηση του καθηγητή Κώστα Συνολάκη προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναρτώντας μάλιστα στο Facebook τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Προηγήθηκε προσπάθεια αποδόμησης της ακαδημαϊκής του καριέρας από τον ίδιο, μετά την έκθεσή του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Συνολάκης με την έκθεση που παρουσίασε προ ημερών, αποδόμησε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δήθεν η τραγωδία στο Μάτι δεν μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο καθηγητής είπε ότι το Μάτι μπορούσε να εκκενωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και να σωθούν έτσι πολλές ζωές.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε τον τόπο κατοικίας του κ. Συνολάκη με ένα ειρωνικό σχόλιο.

 

Για μια «κουτσαβακίστικη και φασίζουσα συμπεριφορά» κάνει λόγο ο καθηγητής Συνολάκης απαντώντας στη στοχοποίηση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Σε δήλωσή του στο protothema.gr εξηγεί καταρχάς ότι γνωρίζει προσωπικά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκη και τον εκτιμά ιδιαίτερα. Προσθέτει τα εξής:

«Οταν με κάλεσε και μου ζήτησε να προετοιμάσω μία έκθεση μαζί με μια ομάδα έγκριτων επιστημόνων για τα αίτια της ανείπωτης αυτής εθνικής τραγωδίας και για τα όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον για να μην ξαναθρηνήσει η πατρίδα μας τόσο άδικα – και τόσο αναίτια- νεκρούς, ανταποκρίθηκα άμεσα.

»Το θεώρησα, ως ακαδημαϊκός, ως επιστήμονας και πρωτίστως ως Ελληνας πολίτης, χρέος προς την πατρίδα μου και κυρίως χρέος προς τους συνανθρώπους μας που τόσο αδόκητα έχασαν τους οικείους τους.

»Εκφοβισμούς, απειλές, πάσης φύσεως κουτσαβακίστικες και φασίζουσες συμπεριφορές και ιδιότυπες προγραφές σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου δεν πρόκειται να ανεχθώ. Βέβαια, είναι ίδιον τέτοιων ανθρώπων είτε να μην αντιλαμβάνονται το μήνυμα είτε να επιλέγουν να το αγνοούν, πυροβολώντας τον αγγελιοφόρο».