Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ορίσει τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ, ως κεντρικό στόχο της οικονομικής του ατζέντας.

Το ενδεχόμενο υπογραφής ενός προεδρικού διατάγματος προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το εμπόριο εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης στο Reuters.

Μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή πρόσθετων δασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες ξένων προϊόντων.

Ο Τραμπ έχει ορίσει τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ, ως κεντρικό στόχο της οικονομικής του ατζέντας, σε μια προσπάθεια αύξησης της απασχόλησης στον βιομηχανικό τομέα των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον βρίσκεται η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών τόσο με την Κίνα, όσο και με το Μεξικό.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, στην περίπτωση υπογραφής του προεδρικού διατάγματος για τη διεξαγωγή της έρευνας, αυτή θα έχει ως στόχο να διερευνήσει εάν τα εμπορικά ελλείμματα που παρατηρούνται σε συγκεκριμένους τομείς βιομηχανικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, είναι συνέπεια χαμηλής τιμολόγησης από την άσκηση μη δίκαιης εμπορικής πρακτικής, σε αγορές του εξωτερικού, αλλά και της διάθεσης παράνομων επιδοτήσεων από ξένες κυβερνήσεις προς τις βιομηχανίες τους, σε βάρος του υγιούς εμπορικού ανταγωνισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ