Skip to main content

Τη δημιουργία του «Enterprice Macedonia» ζήτησε ο ΣΕΒΕ

Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Γιώργος Κωνσταντόπουλος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προώθηση του μακεδονικού brand.

Τη δημιουργία του "Enterprice Macedonia" με έδρα τη Θεσσαλονίκη για την ισχυροποίηση του Macedonian Brand ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων(ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση εργασίας του πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης.

"Αυτό θα δώσει ουσιαστική απάντηση στην προώθηση ενός συλλογικού μακεδονικού σήματος, του μακεδονικού προϊόντος και των μακεδονικών επιχειρήσεωνσ στις διεθνείς αρένες που είναι οι διεθνείς εκθέσεις.

Ο ΣΕΒΕ έβαλε στο τραπέζι, επίσης, το ζήτημα της παραχώρησης των 720 στρεμμάτων ανατολικά του αεροδρομίου "Μακεδονία" στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς "ThessINTEC".

"Το δικαιούται η Θεσσαλονίκη, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Θα γίνει η πρωτεύουσα της τεχνολογίας" ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων μίλησε για σχέδιο δημιουργίας μιας διεθνούς ελεύθερης εμπορικής ζώνης στη δυτική Θεσσαλονίκη. "Νομίζω ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τη δική της ζώνη, η οποία θα απογειώσει τις εξαγωγές της Βορείου Ελλάδος και των παραγωγικών επιχειρήσεων" κατέληξε.