Skip to main content

Τι ελλείψεις είδαν στο Βαγιοχώρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του δ. Βόλβης

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέλαβαν τη μόνιμη και συνεχή στήριξη της δομής.​

Αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του δήμου Βόλβης με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα επισκέφθηκαν χθες την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, όπου την προηγούμενη εβδομάδα, μεταφέρθηκαν κυρίως από τη Μόρια, 720 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του δήμου Βόλβης διαπίστωσαν ότι η δομή σήμερα λειτουργεί με πληρότητα υποδομών αλλά, υπάρχει ανάγκη επίλυσης των επειγόντων ζητημάτων συγκοινωνίας και υγειονομικής περίθαλψης.

«Ειδικότερα,  συγκοινωνία είναι απαραίτητη για την πρόσβαση των προσφύγων τόσο σε υπηρεσίες υγείας του Νομού Θεσσαλοίκης όσο και σε αγορά τροφίμων. Επιπλέον απαιτείται άμεσα, η εγκατάσταση δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία καθυστερεί με άμεση ανάγκη για γενικό ιατρό, παιδίατρο και γυναικολόγο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης το θέμα της μη απόδοσης ΑΜΚΑ σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο εμπόδιο για την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων και τη χορήγηση φαρμάκων.

«Ένα άλλο θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι το ζήτημα της ασφάλειας και των φιλοξενουμενων αλλά και των οικισμών της ευρύτερης περιοχής», επισημαίνουν, ζητώντας από την κυβέρνηση  να εξασφαλίσει την πρόσβαση των προσφύγων στις υπηρεσίες ασύλου και να επιταχύνει στα θέματα εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και των διαδικασιών ένταξης που ακολουθούν.

Στη δομή φιλοξενείται μεγάλος αριθμός παιδιών, 150 από τα οποία πρέπει άμεσα να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ κατα τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δημιουργηθεί δομή προσχολικής ηλικίας και νηπιαγωγείο εντός της δομής.

Τέλος, τα στελέχη του τομέα προσφυγικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέλαβαν τη μόνιμη και συνεχή στήριξη της δομής.