Skip to main content

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση με την πρόσληψη Σκιόπα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιστροφή της χώρας στις αγορές χρήματος κινείται τις τελευταίες εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου, όπως μαρτυρά η συνεργασία με έναν οικονομολόγο που έχει τις απαραίτητες διασυν
Με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές χρήματος και στην επιστροφή της χώρας σ΄ αυτές κινείται τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου ειδικά. Το Μνημόνιο δίνει χρονικά περιθώρια έως τα μέσα του επόμενου έτους, για να συνεχίσει η χώρα να δανείζεται μέσω του Ταμείου των 110 δισ ευρώ.

Κατόπιν θα πρέπει να επιστρέψει στην ελεύθερη αγορά, σιγά - σιγά στην αρχή και ολοκληρωτικά έως το τέλος του 2012. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο, ο πρωθυπουργός αποφάσισε την πρόσληψη του Ιταλού οικονομολόγου και πρώην υπουργού Οικονομικών και στελέχους του ΔΝΤ κ.Σκιόπα.

Ο εν λόγω εξακολουθεί να έχει πολύ καλές σχέσεις με τα απαραίτητα κέντρα εξουσίας και πέραν όλων των άλλων αυτές τις διασυνδέσεις θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για την ομαλή επιστροφή στις αγορές.