Skip to main content

Τι επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι Θεσσαλονικείς φεύγουν από την πόλη, Τούρκοι και Βαλκάνιοι έρχονται - Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αγγίζει το 85%

Λάτρεις των κοντινών προορισμών, εκτός των ελληνικών συνόρων, αποδεικνύονται για μία ακόμη χρονιά οι Θεσσαλονικείς, ενόψει του τριημέρου 26ης-28ης Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αγγίζει το 85% καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα την επιλέξουν για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, μιας και η αργία της 26ης Οκτωβρίου, είναι μόνο τοπική γιορτή.

Όπως λένε οι άνθρωποι του τουρισμού «ανάσες ανανέωσης χρειάζονται πάντα» πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με αργίες, ή με εορταστικές εκδηλώσεις.   

Τον πλέον ανερχόμενο ευρωπαϊκό προορισμό, το Βελιγράδι, αλλά και τα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις της Κωνσταντινούπολης επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς. Στην πρώτη τριάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, φιγουράρουν και πόλεις της Βουλγαρίας. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης «η ζήτηση ενόψει του τριημέρου είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Οι Θεσσαλονικείς  που επιλέγουν Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη αλλά και διάφορες πόλεις της Βουλγαρίας, προτιμούν να μετακινηθούν οδικώς, ενώ σαφώς λιγότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν αεροπορικές εκδρομές και δη με κατεύθυνση τη Ρώμη, το Παρίσι και την Πράγα».     

Απόδραση στη Θεσσαλονίκη

Με πληρότητα που αγγίζει το 85% η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό και το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου. «Η πληρότητα παραμένει σε αυτά τα επίπεδα καθ΄ολη τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος υπογραμμίζοντας πως η ‘νύμφη του Θερμαϊκού’ είναι ένας προορισμός που βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των τουριστών. Για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο αναμένονται τουρίστες προερχόμενοι, μεταξύ άλλων, τόσο από την  Τουρκία όσο και από χώρες της Βαλκανικής.

Απαραίτητα τα έργα υποδομής

Για τον κ. Μανδρίνο σημαντική προτεραιότητα προκειμένου ο τουρισμός της Θεσσαλονίκης να κάνει το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση και η δημιουργία περισσότερων υποδομών για την πόλη καθώς και η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με αυτήν. «Αναμφίβολα η κίνηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της πόλης δημιουργεί χαμόγελα ωστόσο η πόλη έχει ανάγκη από σημαντικά έργα, προκειμένου οι τουρίστες να την θέσουν μεταξύ των πιο ελκυστικών προορισμών. Η  Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τις προσπάθειες για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες» αναφέρει ο κ. Μανδρίνος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας “GBR Consulting”, σχεδόν το σύνολο των τουριστών που επισκέφτηκε, το 2017, τη Θεσσαλονίκη (ποσοστό 96%) την πρότεινε και σε άλλους, ενώ ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών (ποσοστό 65%) είχε καλύτερη, ή πολύ καλύτερη εμπειρία από ό,τι προσδοκούσε πριν την επισκεφθεί.