Skip to main content

Τι έβγαλε η κάλπη της σούπερ Τρίτης των Δημοκρατικών στη Θεσσαλονίκη

Κάλπες στήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

Γράφει ο Σαλονικιός

Νικητής της χθεσινής σούπερ Τρίτης των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ φαίνεται να είναι ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη οι “σύντροφοί” του έχουν άλλες προτιμήσεις. Στο πλαίσιο των χθεσινών προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου, κάλπες στήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki.

Προσήλθαν συνολικά 36 άτομα, μέλη του κόμματος των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πρώτος και με μεγάλη μάλιστα διαφορά, αναδείχθηκε ο 78χρονος γερουσιαστής από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς ο οποίος έλαβε 17 ψήφους. Ακολούθησε η 70χρονη γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν με δέκα ψήφους, ενώ ο Μπάιντεν ήρθε μόλις τρίτος, λαμβάνοντας πέντε ψήφους, αφήνοντας στην τελευταία θέση τον 77χρονο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ με τέσσερις ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Θεσσαλονίκη ήταν περισσότεροι καθώς αρκετοί επέλεξαν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά καθώς τους παρέχεται και αυτή η δυνατότητα. Οι Δημοκρατικοί έχουν ισχυρό πυρήνα στην πόλη, με την πλειοψηφία τους, απ' ότι φάνηκε στις χθεσινές εκλογές, να είναι μάλλον αριστερόστροφη.

Ωστόσο, οι “σύντροφοί” τους πέραν του Ατλαντικού φαίνεται πως έχουν άλλη γνώμη καθώς η χθεσινή σούπερ Τρίτη ενίσχυσε την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν. Ειδικότερα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να κερδίζει σε Τέξας, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα, Αλαμπάμα, Βιρτζίνα, Τενεσί, Οκλαχόμα, Μινεσότα και Άρκανσας, ο δε Μπέρνι Σάντερς με τον οποίο θα κονταροχτυπηθεί όπως όλα δείχνουν για το χρίσμα, φαίνεται να επiκρατεί σε Καλιφόρνια, Γιούτα, Βερμόντ και Κολοράντο.