Skip to main content

O διάλογος εργαζομένων του Αγγελιοφόρου με τον Τσίπρα (vid)

Παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, έξω από τις φυλακές Διαβατών - Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό

Διαμαρτυρία έξω από τις φυλακές Διαβατών πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ενώ συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο των εγκαινίων της πρώτης μονάδας απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον Αλ. Τσίπρα να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε σε πτώχευση η εφημερίδα, να ελεγχθούν τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους που πήρε η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, αλλά και οι ισολογισμοί της τελευταίας πενταετίας. Παράλληλα, απηύθυναν έκκληση να ληφθεί μέριμνα για την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων και να αποδοθούν οι οφειλόμενες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ερωτήθη εάν δύναται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τη διαχείριση της εφημερίδας, με τον κ. Τσίπρα να προτείνει στην αντιπροσωπεία συνάντησή της με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά.

 

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον Αλ. Τσίπρα να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε σε πτώχευση η εφημερίδα