Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για την πλήρη αντίθεση του δήμου Λαγκαδά στην πρόθεση του ΦΟΔΣΑ για δημιουργία 5ης κυψέλης εντός του ΧΥΤΑ.

Για την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, δεσμεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για την πλήρη αντίθεση του δήμου Λαγκαδά στην πρόθεση του ΦΟΔΣΑ για δημιουργία 5ης κυψέλης εντός του ΧΥΤΑ, αντίθεση με την οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και ο ίδιος συντάχθηκε.

Παράλληλα, τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, όπως η δυσοσμία που παρατηρείται στις δημοτικές ενότητες Ασσήρου και Λαχανά αλλά και τα όμβρια ύδατα του ΧΥΤΑ που καταλήγουν στον χείμαρρο του Μπογδάνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα προτεραιότητας του δήμου Λαγκαδά, μεταξύ των οποίων σημαντικά έργα υποδομής όπως η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Λουτρά Λαγκαδά και η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον δήμο.

Ο κ. Καραγιάννης ζήτησε να ενισχυθεί ο σταθμός ΕΚΑΒ που λειτουργεί στον Λαγκαδά με προσωπικό και με ένα επιπλέον ασθενοφόρο, καθώς και την ίδρυση δεύτερου σταθμού στις εγκαταστάσεις του κέντρου υγείας Ζαγκλιβερίου.

Τέλος, ο δήμαρχος Λαγκαδά έθεσε στον κ. Φάμελλο το θέμα της ελλιπούς εξυπηρέτησης της περιοχής από τον ΟΑΣΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ