Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ήταν το βασικό θέμα συζήτησης των δύο πλευρών, καθώς και η επίλυση των πρακτικών δυσκολιών αυτής.

Συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) με θέμα τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση είχαν από κοινού σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Στόχος είναι η επίλυση πρακτικών δυσκολιών σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, για τις οποίες ενημερώθηκε η νέα ηγεσία του υπουργείου με την ανάληψη των καθηκόντων της και η κατά το δυνατόν συντομότερη καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια.

Στο μεταξύ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε σήμερα συνάντηση και με τον επικεφαλής και στελέχη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), προκειμένου να συζητηθούν τρόποι επίσπευσης των 4.500 προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή.

Η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της ηγεσίας του υπουργείου, η οποία δηλώνει πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια δρομολόγησης λύσεων στα καίρια προβλήματα του χώρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ