Skip to main content

Τι είπαν οι φορείς για το αρχαία του Μετρό στο δημοτικό συμβούλιο

«Ζητάμε το έργο του Μετρό να τελειώσει το ταχύτερο και με τον σταθμό Βενιζέλου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Είμαστε στο σημείο «0» στο σταθμό «Βενιζέλου» ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και αντιπεριφερειάρχης, μηχανικός Πάρις Μπίλλιας, σημειώνοντας πως μετά τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Σημείωσε ότι είναι αδιανόητο ένα δημόσιο έργο να γίνεται εστία αντιπαράθεσης και άσκησε κριτική στην Αττικό Μετρό ΑΕ και στις διοικήσεις της για τις αλλεπάλληλες μετατοπίσεις των χρονοδιαγραμμάτων, που δίνουν υποσχέσεις για ολοκλήρωση σε 2-3 χρόνια, για να μη τις τηρούν.

Για εκατοντάδες θύματα εξαιτίας των εργασιών του μετρό μίλησε ο Χρήστος Νικολόπουλος από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. «Εκατοντάδες μέλη μας καταστράφηκαν. Υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που καταστράφηκαν και θέλουν συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου. Αντ΄ αυτού βλέπουμε πάλι αντεγκλήσεις. Κάποιοι δεν θέλουν να τελειώσει το μετρό, για να υπάρχουν αντιπαραθέσεις, αλλά δεν σκέφτονται ότι υπάρχουν θύματα», τόνισε.

«Ζητάμε το έργο του Μετρό να τελειώσει το ταχύτερο και με τον σταθμό Βενιζέλου που είναι στην καρδιά της αγοράς», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση των μελετών για μία ολόκληρη τριετία, σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει και Μετρό και Αρχαία. Κατά την παρέμβασή του έκανε αναφορά στη ζημία που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις της περιοχής, τονίζοντας ότι τα δημόσια έργα δεν μπορούν να τελούν σε ομηρία κυβερνήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης μίλησαν βουλευτές της Θεσσαλονίκης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωποι από το ΕΒΕΘ, από το ΕΚΘ, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, δήμαρχοι καθώς και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.