Skip to main content

Τι είπαν στο πρωινό τετ-α-τετ μιας ώρας Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας

Συνάντηση – μήνυμα ότι οι σχέσεις τους είναι πλέον εξαιρετικές. Ξενάγηση του πρωθυπουργού σε έργο της Περιφέρειας, στη Βέροια.

Τετ α τετ μιας ώρας είχαν σήμερα νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Ηλέκτρα Παλλάς, προτού ο κ. Μητσοτάκης αρχίσει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα και την Ημαθία, επισκεπτόμενος κοινωνικές και νοσηλευτικές δομές.

Η συνάντηση των δυο ανδρών διήρκεσε περίπου μία ώρα και πληροφορίες λένε ότι έγινε σε θερμό κλίμα. Συζητήθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία σε όλη την Κεντρική Μακεδονίας, όπως και ζητήματα της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τα σημαντικά έργα υποδομής που προωθεί η Περιφέρεια ταυτόχρονα με την κρίση.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα «Διέξοδος» για την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, αλλά και για τη στήριξη των νοσοκομείων και κέντρων υγείας από ευρωπαϊκούς πόρους 80 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Με τη συνάντηση αυτή προφανώς εκπέμπεται το μήνυμα ότι η όποια ένταση ενδεχομένως υπήρξε στο προηγούμενο διάστημα ανήκει στο παρελθόν. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου ο περιφερειάρχης ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείο, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και θα παραδοθεί στους επόμενους δυο μήνες.

Επίσης επισκέφτηκαν τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο Διοικητήριο της Ημαθίας, στην είσοδο της Βέροιας και ο οποίος παραχωρήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προσφάτως, έπειτα από πολυετείς προσπάθειες.