Skip to main content

Ο Σταϊκούρας, οι επιχειρηματίες της Β.Ελλάδας και το κυπριακό μνημόνιο

Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι στο τέλος του 2014 η χώρα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σε ένα κλειστό γεύμα, στο οποίο παρακάθισαν 40 περίπου επιχειρηματίες – μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, παρέστη σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα) ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Γύρω από ένα τραπέζι στο ξενοδοχείο Νικόπολις οι επιχειρηματίες και ο πολιτικός συζήτησαν τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πραγματική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα σερβιρίστηκαν ελαφρύ μενού. Όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας από τη συγκεκριμένη ημέρα πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα, διότι είναι η ημέρα που η Κύπρος βγαίνει από το δικό της Μνημόνιο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα διδάγματα από την εφαρμογή τριών Μνημονίων στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι στο τέλος του 2014 η χώρα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από τη σημερινή.  

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συνάντηση είχαν πολλές ερωτήσεις κυρίως για θέματα της επικαιρότητας (ασφαλιστικό, φορολογικό, αναπτυξιακός νόμος), αλλά και ειδικότερα ζητήματα που «καίνε» την πραγματική οικονομία, όπως –για παράδειγμα- τα δάνεια που κατά καιρούς έχουν πάρει επιχειρήσεις με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.