Skip to main content

Μπουτάρης: Δεν θα συγχωνευτεί η «Πρωτοβουλία» με την «Ανοιχτή Πόλη»

Στη συνάντηση ετέθη από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛ. το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις χθεσινές νέες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχε το πρωί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η συνάντηση έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση, έδωσαν την εντύπωση στα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι ο κ. Μπουτάρης θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου 2019. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση ετέθησαν μια σειρά ζητήματα, από τις αλλαγές που επιφέρει ο "Κλεισθένης Ι", έως και τη στήριξη που παρέχει στον δήμαρχο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε εκ νέου χθες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δήμαρχος ρωτήθηκε για το πως θα συνεργαστούν οι δύο δημοτικές παρατάξεις, της "Πρωτοβουλίας" και της "Ανοιχτής Πόλης" η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή από το ΚΙΝ.ΑΛ. δήλωσε στην Voria.gr ότι ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως η "Πρωτοβουλία" δεν πρόκειται να συγχωνευτεί με την "Ανοιχτή Πόλη". Είπε πως "εμείς θα προχωρήσουμε όπως και στις προηγούμενες εκλογές, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε στήριξη αλλά η συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα γίνει με δική μου ευθύνη". Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε το παράδειγμα του 2010 όταν, όπως είπε, διαλύθηκε τότε η παράταξη της Χρύσας Αράπογλου και όποια από τα στελέχη της ήθελαν να είναι υποψήφιοι με την "Πρωτοβουλία" έκαναν αίτηση και αξιολογήθηκαν. Το ίδιο, είπε ο κ. Μπουτάρης, θα γίνει και τώρα.


Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ. Χρήστος Παπαστεργίου και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης.