Skip to main content

Τι είπε ο πρωθυπουργός στον μαθητή που έχασε τους γονείς του αλλά αρίστευσε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη προσωπικά τον Δημήτρη Καρακώστα που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις, παρότι έχασε και τους δύο γονείς του

Προσωπική επικοινωνία με τον Δημήτρη Καρακώστα, τον νεαρό από τη Ναύπακτο που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις, παρότι πριν από δύο μήνες έχασε και τους δύο γονείς του, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr, χθες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον μαθητή που κατάφερε να συγκεντρώσει τελικά σχεδόν 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δίνοντας του τα θερμά συγχαρητήρια του για την μεγάλη του επιτυχία και την δύναμη ψυχής που επέδειξε. Όπως αναφέρει μάλιστα το τοπικό site, και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου να επικοινωνήσουν μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο. Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress.gr, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Σήμερα, ο Δημήτρης Καρακώστας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τους γονείς του, τους οποίους έχασε δύο μήνες πριν δώσει Πανελλαδικές, εξηγώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν του έδωσε τελικά τη δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια και τελικά να «σαρώσει» στις Πανελλαδικές συγκεντρώνοντας σχεδόν 18.700 μόρια.