Skip to main content

Τι ειπώθηκε στις συναντήσεις του Ζέρβα με Ταχιάο και Βούγια

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας και των όρων ενδεχόμενης συνεργασίας για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας.

Περίπου τριάντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Νίκο Ταχιάο η οποία έγινε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του νεοεκλεγέντος δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της συνάντησης η οποία έγινε το απόγευμα στο γραφείο του κ. Ζέρβα ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας και των όρων ενδεχόμενης συνεργασίας για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας. Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του νέου δημάρχου «Ναι στη Θεσσαλονίκη» έχει εκλέξει επτά δημοτικούς συμβούλους και αυτή του κ. Ταχιάου, έντεκα σε σύνολο 49.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση επικράτησε θετικό κλίμα και διάθεση και από τις δύο πλευρές να υπάρξει συνεργασία. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είχε ήδη εκφραστεί από την πλευρά του κ. Ταχιάου, δια επιστολής την οποία είχε στείλει στις 18 Ιουνίου προς τον κ. Ζέρβα. Σε εκείνη ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «ο συνδυασμός μας είναι διαθέσιμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί σου και με συνεργάτες σου, αλλά και με το σύνολο των παρατάξεων, για την εξασφάλιση μιας minimum προγραμματικής συμφωνίας και πιθανώς για την αξιοποίηση συμβούλων ή στελεχών του σε θέσεις της διοίκησης στη βάση της αναλογικότητας, σεβόμενος το γεγονός ότι πρωτεύοντα ρόλο στην επιλογή των προσώπων έχει ο δήμαρχος».

Η διάθεση αυτή περί συνεργασίας επαναλήφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και στη σημερινή συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν και θέματα τα οποία απασχολούν το δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πηγή από την πλευρά του κ. Ζέρβα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είπε προς τον κ. Ταχιάο ότι έως την Τετάρτη σκοπεύει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις του με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να αξιοποιήσει στο σχήμα διοίκησης του δήμου.

Στο ίδιο πνεύμα, όπως και με τον κ. Ταχιάο κινήθηκε η συνάντηση του κ. Ζέρβα και με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρο Βούγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση η οποία διήρκεσε περί τα 45 λεπτά, επιβεβαιώθηκε η διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία και πλέον η πλευρά Βούγια αναμένει τις τελικές προτάσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου. Η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» έχει ορίσει συνάντηση των μελών της για την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο είναι άγνωστο εάν έως τότε θα έχει στα χέρια της τις συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά του κ. Ζέρβα.

Αύριο ο κ. Ζέρβας πρόκειται να συναντηθεί με τους Γιώργο Ορφανό, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Μιχάλη Τρεμόπουλο, Γιώργο Ρακκά και Παναγιώτη Ψωμιάδη και την Τετάρτη με τους Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Γιάννη Νασιούλα και Βασίλη Μωϋσίδη. Εκκρεμεί ο ορισμός συνάντησης με την επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου με την οποία δεν κατέστη ακόμη δυνατόν να υπάρξει επικοινωνία λόγω της ενασχόλησής της με τις εθνικές εκλογές.