Skip to main content

Τι συζητήθηκε στην παράταξη Ταχιάου για τη συνεργασία με Ζέρβα

Η συνεδρίαση έγινε στο δημαρχείο με τη συμμετοχή περίπου 25 ατόμων, στην πλειονότητά τους εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Εν αναμονή των τελικών προτάσεων του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα συνεδρίασε απόψε η παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου. Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του Νερού, στο δημαρχείο με τη συμμετοχή περίπου 25 ατόμων, στην πλειονότητά τους εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κ. Ταχιάος ενημέρωσε τα μέλη της παράταξής του για το περιεχόμενο της τελευταίας συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Ζέρβα. Εξήγησε ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αναμένει να δει το περιεχόμενο της τροποποίησης του «Κλεισθένη» για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων και στη συνέχεια θα επανέλθει με τις προτάσεις του. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η παράταξη θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν πρόταση από τον κ. Ζέρβα για μελλοντική συγχώνευση των παρατάξεων, εφόσον θα επιτρέπει κάτι τέτοιο το θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Ταχιάος τόνισε, επίσης, ότι όσον αφορά τα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να αξιοποιήσει ο νέος δήμαρχος σε θέσεις αντιδημάρχων κ.λπ., αυτό θα το αποφασίσει ο κ. Ζέρβας. Σημείωσε, δε, πως ο ίδιος, στη συνάντησή του με τον κ. Ζέρβα δεν μπήκε σε ονοματολογία και ανέφερε πως «όσα ονόματα ακούγονται είναι εικασίες και σενάρια».

Στη συνάντηση ετέθη από ορισμένους, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτημα η όποια συνεργασία να γίνει στη βάση προγραμματικών συγκλήσεων.  

Τέλος, υπήρξε συζήτηση και για τις τοπικές κοινότητες στις οποίες η παράταξη του κ. Ταχιάου διαθέτει επίσης πλειοψηφία. Συγκεκριμένα ετέθη το θέμα της διεκδίκησης της προεδρίας σε ορισμένα από τα τοπικά συμβούλια και ζητήθηκε το θέμα αυτό να μπει στη συνολική συζήτηση που θα υπάρξει με τον κ. Ζέρβα.