Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα για τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή εξέδωδε η Ελληνική Αστυνομία, σημειώνοντας πως έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα για τους αστυνομικούς που διακρίνονται σε βίντεο να χτυπούν πολίτες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δυνάμεις μετέβησαν στην πλατεία έπειτα από καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων ενώ στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από πολίτες, με αποτέλεσμα δύο ένστολοι να τραυματιστούν. Παράλληλα αναφέρεται πως έγιναν 11 προσαγωγές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ