Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΖΟΚΕΡ»

Ποια είναι η θέση της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) σχετικά με την ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης ταινίας - Πυρά κατά της Πολιτείας

Βέλη κατά της πολιτείας, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την ακαταλληλότητα της ταινίας Τζόκερ και μονοπωλεί την επικαιρότητα, εξαπολύει η Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ).

Όπως εξηγεί η Ένωση, από την πρώτη στιγμή είχε συστήσει στους κινηματογράφους-μέλη της να τηρήσουν την καταλληλότητα της ταινίας, όπως και κάθε άλλης ταινίας, «άσχετα αν δεν συμφωνούσαμε με τον χαρακτηρισμό της ως ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 18». Υπενθυμίζει, δε, ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που η συγκεκριμένη ταινία πήρε αυτόν το χαρακτηρισμό, αλλά, όπως σημειώνει, «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τον Νόμο, έστω και απαρχαιωμένο».

«Δίδεται όμως μια καλή ευκαιρία στην Πολιτεία να επανεξετάσει το πάγιο αίτημά μας για χαρακτηρισμό των ταινιών με τις συνθήκες της εποχής μας, όπως επίσης και την ευθύνη των κινηματογράφων σε περίπτωση γονικής συναίνεσης, που ισχύει στα τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά όχι στους κινηματογράφους», προσθέτει.

Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΚΕΒΕ, «θα θέλαμε από την Πολιτεία τον ζήλο που επέδειξε στον έλεγχο τήρησης του Νόμου από τους κινηματογράφους, να τον επιδείξει και στο να τους προστατεύσει από τις παράνομες δραστηριότητες που απειλούν την επιβίωσή τους, όπως το παράνομο και ανεξέλεγκτο κατέβασμα ταινιών από το διαδίκτυο και οι κάθε λογής προβολές ταινιών σε άλλους, μη αδειοδοτημένους χώρους, που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, αλλά και η εξίσωση του Φ.Π.Α. στο εισιτήριο των κινηματογράφων (από 24% σε 6%) με αυτό όλων των άλλων Δημοσίων Θεαμάτων. Δυστυχώς, ιδίως για το τελευταίο, μόνο υποσχέσεις ακούμε από όλους τους κυβερνώντες τα τελευταία 2 χρόνια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ