Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΧΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Ο Δήμος Θερμαϊκού καλεί τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να τηρήσει τη δέσμευση για τουριστική αξιοποίηση. Το ΤΑΙΠΕΔ απαντά και αποκλείει την πώληση.

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα πώλησης του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, τονίζουν πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ στη Voria.gr με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε από δήλωση που φέρεται να έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ότι ανάμεσα σε διάφορα ακίνητα που πρόκειται σύντομα να εκποιηθούν, περιλαμβάνεται και το κάμπινγκ.

Μάλιστα, διευκρινίζουν πως η εντεταλμένη σύμβουλος Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, μιλώντας στο συνέδριο «Prodexpo», αναφέρθηκε σε αξιοποίηση του κάμπινγκ και όχι σε πώληση, δήλωση που αφορά και στο κάμπινγκ της Κρυοπηγής. Έτσι, το συγκεκριμένο ακίνητο, θα εκμισθωθεί, μετά τη διενέργεια διαγωνισμού, για να λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ, κάτι που διαβεβαίωσε και πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του Ταμείου, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας

Μάλιστα, ο κ Πιτσιόρλας επικοινώνησε τόσο με τον δήμαρχο Θερμαϊκού , όσο και με τον επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», Σπύρο Κουζινόπουλο και είπε: «Ισχύει στο ακέραιο η διαβεβαίωση που σας δώσαμε στις αρχές Ιουλίου ότι το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας θα δοθεί για να λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ».

Για το θέμα ο Δήμος Θερμαϊκού είχε προηγουμένως εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία σημειώνονται τα παρακάτω:

«Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας. Όπως σημειώνει το ΤΑΙΠΕΔ «πρόκειται για έκταση  137.771 τετρ. μέτρων στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης με εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια 62.000 τετρ. μέτρων. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο, διαθέτει χώρους κάμπινγκ και άμεση πρόσβαση στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας».

Η έκταση του κάμπινγκ ουδέποτε υπήρξε δημοτική. Ανήκε στην εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και, πλέον, έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα –με βάση το νόμο- στο ΤΑΙΠΕΔ. Επομένως ο δήμος δεν έχει λόγο είτε στην πώληση, είτε στην εκμίσθωσή της. Έχει, όμως, βασικό λόγο στη χρήση του, που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη  διατήρηση, βελτίωση και ενίσχυση των τουριστικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν, ώστε το συγκεκριμένο η έκταση του κάμπινγκ να συνεχίσει να αποτελεί βασική τουριστική –και άρα αναπτυξιακή- υποδομή του δήμου.   

Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Πριν από ένα χρόνο ακριβώς είχα πείσει την προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να αλλάξει την πρώτη της απόφαση για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και την πώληση των 137 στρεμμάτων για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών. Είχαμε συμφωνήσει ότι το ακίνητο θα αξιοποιηθεί μόνο ως τουριστική εγκατάσταση, αφού βρίσκεται στην αιχμή των τουριστικών υποδομών του δήμου Θερμαϊκού. Θεωρώ δεδομένο ότι η νέα διοίκηση του Ταμείου να τηρήσει αυτή τη δέσμευση. Αναμένουμε τον επίσημο φάκελο από το ΤΑΙΠΕΔ για να εκφράσει ο δήμος την άποψή του, καθώς στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και γρηγορότερη αξιοποίηση της έκτασης, η οποία μπορεί να αναδείξει την περιοχή μας. Ο τουρισμός μπορεί να εξελιχθεί σε βασική οικονομική δραστηριότητα ενισχύοντας την απασχόληση. Σε αυτή την πορεία η λειτουργία η έκταση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε να χαθεί». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ