Skip to main content

Τι λέει ο δικηγόρος του 24χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατο Τόσκο

Ο συνήγορος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, Δημήτρης Τσάκος, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του Βούλγαρου οπαδού στη συμπλοκή της Κυριακής.

Ο κατηγορούμενος βρισκόταν 540 μέτρα μακριά από το σημείο της συμπλοκής, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 24χρονου οπαδού που κατηγορείται, μαζί με έναν 26χρονο, για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίτσκι, ύστερα από συμπλοκή κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την περασμένη Κυριακή.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τσάκος στον ρ/σ «Metropolis», «κατά τη μαρτυρία ενός ανθρώπου, αλλά και τη διαπίστωση κάμερας, είναι δεδομένο ότι κατά τον χρόνο της συμπλοκής, από την οποία επήλθε ο θάνατος του Βούλγαρου οπαδού, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε απόσταση 540 μέτρων από τη συμπλοκή».

Εν συνεχεία, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο κατηγορούμενος «επιβιβάζεται στο μηχανάκι και στις 4.03 μ.μ. βρίσκεται σε απόσταση 850 μέτρων. Το επεισόδιο έχει εξελιχθεί στις 4 μ.μ.».

«Εκείνος, δε, που βλέπει τον κατηγορούμενο εκεί, δεν λέει ότι βλέπει τον συμπλεκόμενο, λέει ότι είναι κοντά σε αυτοκίνητα στα οποία προκλήθηκε φθορά», συμπλήρωσε.

«Η κατηγορία πάσχει διπλά. Και ουσιαστικά και νομικά. Για να φτάσουμε στην κατηγορία της θανατηφόρου σκοπουμένης σωματικής βλάβης προσδόθηκε η εξής αμελής συμπεριφορά. Εκτός του τραυματισμού που φέρεται ότι επέφερε ότι δεν προέβλεψε μέσα στη συμπλοκής θα διήρχετο ένα αυτοκίνητο θα τραυμάτιζε θανατηφόρα τον ατυχή Βούλγαρο. Αυτό είναι έξω από κάθε διανόηση πρόβλεψης», επανέλαβε ο κ. Τσάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 26χρονος επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση. Αμφότεροι κατά την απολογία τους στην ανακρίτρια αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στο επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο τον Τόσκο Μποτζατζίτσκι.