Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο Τούρκος που συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη το μεσημέρι κοντά στο φυλάκιο 1 στην περιοχή Καστανιές του Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, βρίσκεται ο δήμαρχος ΑδριανούποληςΡετζέπ Γκιουρκάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο κ. Γκιουργκάν επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Ο συλληφθείς, περίπου 40 ετών, δήλωσε στις ελληνικές αρχές ότι είναι εργάτης του δήμου Αδριανούπολης. Ο ίδιος εντοπίστηκε να εκτελεί χωματουργικές εργασίες με εκσκαπτικό μηχάνημα και πέρασε στο ελληνικό έδαφος όπου και συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μηχάνημα ανήκει στο δήμο Αδριανούπολης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος οδηγούσε το μηχάνημα προς το τελωνείο στις Καστανιές για κάποιες εργασίες στην συνοριογραμμή. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Ελληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.

Αρχικά, το thrakinea.gr ανέφερε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, όμως το «radioevros» επικαλείται πηγές του υπουργείου Αμυνας που αναφέρουν ότι ο Τούρκος που συνελήφθη ισχυρίζεται ότι είναι αγρότης και εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημα του. Πάντως οι πληροφορίες ότι πρόκειται για στρατιωτικό δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, καθώς είχε πάνω του πολιτική ταυτότητα.

Πάντως, πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η διαδικασία της σύλληψης δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά και ο Τούρκος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του συνοριακού σταθμού των Καστανιών.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που δημοσιεύουν τη φωτογραφία του, ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και εργάζεται στον δήμο Αδριανούπολης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ