Skip to main content

Τι λέει το υφυπουργείο Αθλητισμού για την εφαρμογή του VAR

Η σωστή λειτουργία του VAR αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα, απαντά το υφυπουργείο Αθλητισμού με διευκρινιστική του ανακοίνωση

Μετά τα σχόλια που έγιναν για την εφαρμογή του VAR για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα στην πρεμιέρα της εφετινής Super League, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι η Πολιτεία δεν έχει δικαιοδοσία ούτε και ανάμειξη στη λειτουργία του συστήματος, η χρηστή λειτουργία του οποίου αφορά αποκλειστικά τα ποδοσφαιρικά όργανα, όπως υπογραμμίζεται.  

Η ανακοίνωση:

«Η Πολιτεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδότησε με περισσότερα από 10 εκατομύρια τις υποδομές για την εγκατάσταση του VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρότι όφειλαν να έχουν μεριμνήσει γι' αυτό οι ΠΑΕ και η ΕΠΟ.

Το έπραξε, όμως, επειδή πρόκειται για το πιο σύγχρονο "εργαλείο", προκειμένου να συμβάλει, μέσω αυτού, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αξιοπιστία της διατησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στη λειτουργία του VAR, η Πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη.

Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αυστηρά εσωτερική τους υπόθεση: των πρωτοκόλλων FIFA/UEFA, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ».