Skip to main content

ΕΥΑΘ: Σύμβαση με Άκτωρ για την επεξεργασία των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Η ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού της Εγκατάστασης, καθώς και την εκτέλεση απαραίτητων εργασιών για ενεργειακή αναβάθμιση.

Στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών «Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού €64.510.560 (χωρίς ΦΠΑ) προχώρησε τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, η ΑΚΤΩΡ με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για σύμβαση πενταετούς  διάρκειας με προαίρεση για επέκταση ενός έτους, η οποία πέραν της παροχής μιας σειράς υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, σημαντικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική αναβάθμιση της Εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για την ενεργειακή βελτιστοποίηση της εγκατάστασης και την επίτευξη των υψηλών ενεργειακών στόχων που έχει θέσει η ΕΥΑΘ, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά την εγκατάσταση προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά και του κοινού.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει ηγετική θέση στα έργα επεξεργασίας λυμάτων, χάρη στην εκτεταμένη εμπειρία που έχει αποκτήσει στην κατασκευή μονάδων επεξεργασίας στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Αιθιοπία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κολομβία κ.α.

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση της υψηλής τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει η ΑΚΤΩΡ στον τομέα, σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης κατασκευής, καθώς και της πολυετούς λειτουργίας και συντήρησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας, μιας εκ των μεγαλύτερων και πλέον τεχνολογικά προηγμένων κατασκευών στον τομέα διεθνώς», καταλήγει η ανακοίνωση,