Skip to main content

Τη ματαίωση του Oktoberfest θα ανακοινώσει σήμερα το Μόναχο

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου είχε ήδη πριν από μέρες υπονοήσει ότι επίκειται ακύρωση της διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο.

Τη ματαίωση του φετινού "Oktoberfest", της παραδοσιακής γιορτής της μπίρας που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στο Μόναχο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η βαυαρική πρωτεύουσα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ είχε ήδη πριν από μέρες υπονοήσει ότι επίκειται ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, αλλά, σύμφωνα με την BILD, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ θα ανακοινώσει σήμερα και επισήμως τη ματαίωσή της.

Το "Oktoberfest" προσελκύει κάθε χρόνο περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες και αποφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο έσοδα στην τοπική αγορά και, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες διοργανώσεις έχουν για την ώρα ακυρωθεί μόνο μέχρι το τέλος Αυγούστου, θεωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές ως εξαιρετικά επικίνδυνο, ενώ είναι αμφίβολο εάν έως τότε θα έχει βρεθεί θεραπεία για τον κορονοϊό ή εμβόλιο.