Skip to main content

ΟΑΣΘ: Τι έγινε στη συνάντηση με Ξιφαρά - Μεγάλη Τρίτη η απόφαση για τυχόν κινητοποιήσεις

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και άλλοι συνδικαλιστές συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά.

Για την επόμενη εβδομάδα παραπέμπεται η λήψη απόφασης από το σωματείο εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για το αν θα προχωρήσουν ή όχι σε νέες κινητοποιήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, του προέδρου Γιάννη Δήμκα καθώς και δύο ακόμη εκπροσώπων άλλων παρατάξεων με τον γ.γ. Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Δήμκας, για κάποια απο τα θέματα από τα οποία είναι σε εκκρεμότητα δόθηκαν απαντήσεις, για το θέμα όμως της ΣΣΕ δεν υπήρξε κάποια εξελιξη.

Ειδικότερα ο κ. Ξιφαράς είπε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να εκδοθούν δύο ΚΥΑ με τις οποίες επανέρχονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης και ανθυγιεινών τα οποία είχαν περικοπεί στην τελευταία μισθοδοσία λόγω της απουσίας των παραπάνω ΚΥΑ.

Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ειδική τροπολογία για τα συγκεκριμένα επιδόματα προκειμένου να μη ζητηθεί η επιστροφή τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για όλο το προηγούμενο διάστημα για το οποίο καταβάλλονταν χωρίς να υπάρχουν οι ΚΥΑ.

Όσον αφορά το θέμα της έγκρισης του σχεδίου της ΣΣΕ το οποίο εκκρεμεί απο την κυβέρνηση, καθώς έχει συμφωνηθεί μεταξύ διοίκησης ΟΑΣΘ και εργαζομένων, ο κ. Ξιφαράς είπε ότι η υπόθεση βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δήλωσε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα λάβει και από εκεί το πράσινο φως ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Όλα αυτά τα θέματα πρόκειται να τεθούν στη γενική συνέλευση εργαζομένων τη Μεγάλη Τρίτη όταν και θα ληφθούν και οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων.