Skip to main content

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατασκευή Eshop: Οφέλη και κόστος

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία του δικού σας ηλεκτρονικού σας καταστήματος, εάν διατηρείτε επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη

Διαθέτετε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και θέλετε να ξεκινήσετε να πουλάτε τα προϊόντα σας online; Θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα;

Δεν είστε μόνοι μιας και αναζητήσεις όπως δημιουργία e-shop Θεσσαλονίκη, κατασκευή eshop Θεσσαλονίκη, δημιουργία ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη, κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη, κατασκευή site Θεσσαλονίκη κ.ο.κ. εμφανίζουν ανοδικές τάσεις την τελευταία διετία.

Γνωρίζουμε πως η δημιουργία e-shop μπορεί να αποτελεί μια τρομακτική σκέψη, ειδικά για εσάς που δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Και όχι άδικα μιας και η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους ειδικούς.

Δεν θα πρέπει όμως να το αναβάλετε άλλο μιας και ένα eshop σας εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη:

1.    24ωρη λειτουργία

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σας δίνει τη δυνατότητα να πουλάτε 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Οι επισκέπτες τους eshop σας έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές ακόμα και όταν εσείς κοιμάστε! Είναι μια πλατφόρμα που δεν έχει ωράριο και δεν κάνει διαλείμματα.

2.    Ξεφεύγετε από τα περιορισμένα γεωγραφικά όρια του φυσικού σας καταστήματος

Ένα eshop σας επιτρέπει να πουλάτε τα προϊόντα σας δίχως γεωγραφικό περιορισμό. Με μια σωστή στρατηγική θα μπορείτε να επεκτείνετε τις πωλήσεις σας σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό ή ακόμα και παγκόσμιο επίπεδο.

3.    Χρήσιμα Insights

Μέσο του διαχειριστικού panel αλλά και των analytics θα είστε σε θέση να πάρετε πολύ σημαντικά στατιστικά για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε:
⦁    Ποια από τα προϊόντα σας σημείωναν τις καλύτερες πωλήσεις
⦁    Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των αγοραστών σας
⦁    Που μένουν
⦁    Ποια από τα προϊόντα σας αγοράστηκαν μαζί
⦁    Ποια διαδρομή ακολούθησαν οι πελάτες σας πριν αγοράσουν
Όλα αυτά θα σας εξασφαλίσουν στρατηγικότερες αποφάσεις για το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας ενώ θα σας βοηθήσουν να σκιαγραφήσετε αποτελεσματικά τον ιδανικό πελάτη.

Κόστος Δημιουργίας Eshop



Είναι δεδομένο λοιπόν πως η δημιουργία eshop αποτελεί πλεονέκτημα για κάθε επιχείρηση.  

Αναζητώντας στη Google για κατασκευή site Θεσσαλονίκη, web design Θεσσαλονίκη ή σχεδιασμός ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο πως θα βρείτε αρκετές εταιρείες που αναλαμβάνουν την υπηρεσία αυτή. Άλλες με μεγάλο και άλλες με μικρότερο κόστος.

Τι καθορίζει όμως το πόσο θα κοστίσει η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος;

Το κόστος ανάπτυξης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος συνήθως επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που όμως μπορούν να χωριστούν συνοπτικά σε 4 βασικές κατηγορίες:

 1.    Βασικός Σχεδιασμός (web development)

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η κατασκευή του eshop σας παίζει σημαντικό ρόλο στην τιμή του. Αν επιλέξετε μια πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου – Content Management System, CMS (woocommerce, opencart, magento κλπ.) τότε σίγουρα το κόστος κατασκευής θα είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά με τη δημιουργία ενός custom design.

Επιπλέον, οι CMS πλατφόρμες απαιτούν πολύ λιγότερο χρόνο κατασκευής γεγονός που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε άμεσα. Μπορείτε να αρχίσετε να πουλάτε online μέσα σε μόλις 10-15 μέρες.



Τα καλά νέα είναι πως οι πλατφόρμες αυτές καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης. Ιδανικά μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα το eshop σας σε ένα CMS και εν συνεχεία εφόσον οι ανάγκες σας αυξηθούν τότε να εξετάσετε μια custom επιλογή.

 2.    Γραφιστικός/Εικαστικός Σχεδιασμός

Κάθε eshop θα πρέπει ιδανικά να είναι σχεδιασμένο βάση της εταιρικής σας ταυτότητας. Κάτι τέτοιο θα προσδώσει υπεραξία στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και θα σας βοηθήσει να χτίσετε πιστό κοινό. Αν αναζητήσετε διαφημιστικά γραφεία Θεσσαλονίκη, διαφημιστική εταιρεία Θεσσαλονίκη ή εταιρεία μάρκετινγκ Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο πως θα βρείτε μια εταιρεία που θα σας βοηθήσει με αυτό.



 3.    Περιεχόμενο-Copywriting

Ο όγκος των κειμένων που θα ενσωματωθούν στη σελίδα παίζει και αυτός σημαντικό ρόλο στη τιμή. Έχετε όλες τις πληροφορίες και τα κείμενα που χρειάζονται (πληροφορίες για την εταιρεία σας, όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου, κλπ.) ή θα χρειαστείτε έναν έμπειρο copywriter να σας βοηθήσει με αυτό; Τέλος, και ο αριθμός των διαφορετικών γλωσσών που θέλετε να εμφανίζεται το eshop σας επηρεάζει το κόστος.

 4.    Επιπρόσθετες λειτουργίες

Χαρακτηριστικά όπως διασύνδεση με ERP, φίλτρα ταξινόμησης προϊόντων, φόρμες επικοινωνίας, αυτόματα συστήματα πληρωμών με Paypal ή Χρεωστική Κάρτα, newsletter, βελτιστοποίηση seo κ.α. συνεισφέρουν στην τελική τιμή.

Εν κατακλείδι

Η δημιουργία ενός 24ωρου online καταστήματος σας προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη. Μην το αναβάλετε άλλο απευθυνθείτε στην έμπειρη ομάδα της διαφημιστικής εταιρείας InYourCity και ξεκινήστε άμεσα να πουλάτε τα προϊόντα σας online.