Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο ομόλογος του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και οι δύο πρόεδροι κατευθύνθηκαν στο «Παλάτι Σερβίας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν έφτασε στο Βελιγράδι για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο ομόλογος του  της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και οι δύο πρόεδροι κατευθύνθηκαν στο κυβερνητικό κτήριο «Παλάτι Σερβίας», όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής και ξεκίνησαν οι συνομιλίες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ερντογάν στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί και η τριμερής διάσκεψη Σερβίας - Τουρκίας- Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.  Οι πρόεδροι των τριών χωρών θα εγκαινιάσουν επίσης την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Βελιγραδίου - Σαράγεβο που χρηματοδοτείται με τουρκικά κεφάλαια. Τον Ερντογάν στην Σερβία συνοδεύουν περίπου διακόσιοι επιχειρηματίες. Η Τουρκία έχει έντονη επενδυτική δραστηριότητα στην Σερβία κυρίως σε περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου απέδωσε στρατηγική σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Σερβία. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στα Βαλκάνια γενικότερα τονίζοντας ότι «για την Τουρκία έχει μεγάλη σημασία η ευημερία και η σταθερότητα των Βαλκανίων και εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση». Σε ερώτηση για το ζήτημα του Κοσόβου ανέφερε ότι θα γίνει αποδεκτή κάθε συμφωνία που θα επιτευχθεί ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.
Η Σερβία και η Τουρκία εορτάζουν φέτος την επέτειο των 140 ετών από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ