Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΕΣΗΕΜ-Θ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Δημοσιογράφων Λευκορωσίας, η επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των ΜΜΕ εντάθηκε το 2021 με ποινική δίωξη εννέα δημοσιογράφων

Την αμέριστη συμπαράστασή της για την απροκάλυπτη επίθεση που δέχεται η ενημέρωση και η ελευθερία του τύπου στη Λευκορωσία εκφράζει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, ενώνοντας τη φωνή της με τις δημοσιογραφικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το 2020, οι αρχές της Λευκορωσίας έκαναν 477 συλλήψεις δημοσιογράφων, ενώ 62 δημοσιογράφοι υπήρξαν θύματα κρατικής βίας, 50 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν, και εργαζόμενοι στην Ενημέρωση πέρασαν συνολικά 1.200 ημέρες στη φυλακή χωρίς να ξέρουν καν τις κατηγορίες που τους βάρυναν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Δημοσιογράφων Λευκορωσίας, η επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των ΜΜΕ εντάθηκε το 2021 με την ποινική δίωξη εννέα δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες ποινές φυλάκισης.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ευρωπαϊκή δημοσιογραφική κοινότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Ομοσπονδία Δημοσιογράφων Λευκορωσίας. Επιπλέον ζητά από τις αρχές της Λευκορωσίας να απελευθερώσουν αμέσως τους δημοσιογράφους που παρανόμως κρατούν φυλακισμένους και να πάψουν να παραβιάζουν κατάφωρα το δικαίωμα στην ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ