Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ-ΑΚΑΡ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, συζήτησε «διμερή θέματα και την εφαρμογή του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ 1988.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας μας Ευάγγελος Αποστολάκης συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

Στην παρέμβασή του, επισήμανε- μεταξύ άλλων- πως η Συμμαχία πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες αποφυγής νέου ανταγωνισμού εξοπλισμών στον τομέα των πυρηνικών όπλων και υπογράμμισε ότι πρέπει να αναζωογονηθεί ο διάλογος ελέγχου των εξοπλισμών, αφοπλισμού και μη διάδοσης στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, συζήτησε «διμερή θέματα και την εφαρμογή του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ 1988. Επίσης συμφωνήσαμε τον προγραμματισμό στο άμεσο μέλλον συναντήσεως αντιπροσωπειών των δύο χωρών, προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Με την υπουργό Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, συζήτησαν θέματα που άπτονται της εφαρμογής του άρθρου 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με παράλληλη αναβάθμιση του υφιστάμενου προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. «Στο πλαίσιο αυτό, της κατέστησα γνωστή τη δυνατότητα συνδρομής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην οικοδόμηση δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος για την ομαλή και ταχεία προσαρμογή τους στη συμμαχία με ένα αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας», δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Τέλος, στη συνάντηση με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας τόνισε ότι η ενίσχυση της δυνατότητας ανταπόκρισης της Συμμαχίας στο ευμετάβλητο περιβάλλον απειλών, όσο και η επαύξηση της ετοιμότητας των επιχειρησιακών δομών της, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην προβολή ισχύος της.

«Του επισήμανα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, συμβάλλει ενεργά στην συμμαχική δραστηριότητα ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και προωθεί ευρύ πλέγμα διεθνών αμυντικών συνεργασιών, ενισχύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος», δήλωσε ακόμη ο κ. Αποστολάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ