Skip to main content

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Νετανιάχου στο τετ α τετ στο Μαξίμου

Επί τάπητος η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός.

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ και συζήτησαν την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε επίσης επισκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην ανάλυσή τους.

Συμφώνησαν παράλληλα πως η συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της γειτονιάς μας.

«Είναι εξαιρετικό που σας έχουμε εδώ. Είναι χαρά μας, μετά από πολύ καιρό. Ένας καλός τρόπος να αρχίσουμε τη χρονιά, με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον Ισραηλινό ομόλογό του.

«Υπάρχουν πολλές επιπτώσεις. Επίσης, θέλουμε να προτείνουμε -μπορώ να το πω ενώπιον του Τύπου- μία τριμερή δύναμη πυρόσβεσης, μαζί με την Κύπρο, ώστε να μην χρειάζεται κάθε χώρα να κάνει δαπάνες ξεχωριστά», ανάφερε από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει ότι ενδιαφέρει τη χώρα μας η κοινή χρήση μέσων όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. «Θα έχουμε περισσότερες από αυτές με την πάροδο του χρόνου», είπε.

«Δεν θέλουμε να δούμε στις χώρες μας αυτό που συμβαίνει τώρα σε μακρινές περιοχές, πρόσθεσε ο κ. Νετανιάχου, με τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί.