Skip to main content

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον CEO της Bank of China στην Κίνα

Η επί 45 λεπτά συνάντηση του πρωθυπουργού με τον CEO ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της τελευταίας επίσκεψης Τσίπρα στο Πεκίνο.

Ηταν ένας από τους βασικούς στόχους της τελευταίας επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στην Κίνα, ωστόσο, έμεινε στο περιθώριο, για ευνόητους λόγους. Οσοι όμως είδαν τις φωτογραφίες από τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα με τον CEO της Bank of China, μπορεί και να το υποψιάστηκαν.

Οπως πληροφορείται λοιπόν τώρα η Voria.gr από αρμόδιες πηγές, σε εκείνη τη συνάντηση και επί 45 λεπτά, η ελληνική πλευρά προσπαθούσε να λάβει μια διαβεβαίωση από την κινεζική πως στην επόμενη έκδοση ελληνικών ομολόγων – όποτε κι αν αυτή γίνει – θα συμμετάσχει. Βεβαίως, δεν δόθηκε καμία διαβεβαίωση, μόνο κάτι αόριστες υποσχέσεις διασφαλίσθηκαν, όμως κι αυτό είναι μια μικρή πρόοδος για την ελληνική πλευρά. Τουλάχιστον ως τέτοια αντιμετωπίζεται αρμοδίως.

Μια και ο λόγος στην επόμενη έκδοση, να σας πούμε ότι μαθαίνουμε, μεταξύ άλλων, πως:

Η έκδοση, όποτε αποφασισθεί, θα γίνει με τους ίδιους όρους που είχε γίνει κι εκείνη του Μαίου του 2014. Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει διάρκεια 1,5 έτους κι αυτό γιατί έτσι θα διασφαλιστεί – όπως εκτιμάται – η κάλυψη. Ο λόγος; Οι ξένοι που θα μπουν, θα έχουν τη σιγουριά ότι η Ελλάδα θα είναι ακόμα σε πρόγραμμα, άρα δεν θα κινδυνεύουν τα λεφτά τους! Για πόσα λεφτά μιλάμε; Το πολύ, για 2 δισ.ευρώ

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Στ. Παπαδόπουλος, αναμένεται ότι θα είναι το πρόωσπο - κλειδί. Ο ίδιος είχε «τρέξει» και την έκδοση του 2014! Να και σε κάτι που η Ελλάδα έχει... συνέχεια.