Skip to main content

Τι αποφάσισε η ομάδα Ταχιάου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ζέρβα

Από τη συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα» απουσίαζε μόνο ο Νίκος Ζεϊμπέκης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Συνάντηση με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του είχε σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Ταχιάος. Από τη συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα» απουσίαζε μόνο ο Νίκος Ζεϊμπέκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Σύμφωνα με την πηγή μου το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η στάση του συνδυασμού ως προς τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα∙ εάν δηλαδή θα υπάρξει κάποιου είδους συνεργασία ή εάν η δημοτική ομάδα Ταχιάου, η οποία είναι και η μεγαλύτερη στο δημοτικό συμβούλιο καθώς διαθέτει έντεκα μέλη, θα περιοριστεί στο ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης.

Επ’ αυτού ελήφθησαν δύο αποφάσεις. Η πρώτη είναι ότι η ομάδα θα κινηθεί συντεταγμένα, ως σύνολο και όχι μεμονωμένα, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος ξεχωριστά. Αυτό ειπώθηκε καθώς ήδη υπήρξαν επαφές του νεοεκλεγέντος δημάρχου με έναν, δύο συμβούλους του συνδυασμού, συναντήσεις για τις οποίες όμως είχε ενημερωθεί ο Ταχιάος από τους δικού τους.

Η δεύτερη απόφαση ήταν ότι ο συνδυασμός και ο επικεφαλής του δεν πρόκειται να κάνουν καμία κίνηση προς την πλευρά Ζέρβα και πως θα αναμένουν από τον ίδιο κάποια πρωτοβουλία προκειμένου να συζητήσουν. Εάν αυτό συμβεί και υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του νέου δημάρχου, τότε αυτή θα έρθει προς συζήτηση στη δημοτική ομάδα.

Τέλος, από κάποιους συμβούλους ρωτήθηκε ο Ταχιάος εάν θα είναι τελικά ή όχι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος απάντησε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση επ’ αυτού, αλλά το θέμα θα ξεκαθαρίσει λίαν συντόμως. Όπως με ενημέρωσε η πηγή μου, το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει απόψε το βράδυ, το αργότερο αύριο πρωί, μετά τη συνάντηση που πρόκειται να έχει ο Ταχιάος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει στο 7ο Export Summit.