Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΕΡΡΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για την αυξητική τάση που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων σε σειρά περιοχών.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση από την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού σε σειρά περιοχών, πέραν της Αττικής, με τους ειδικούς να παρατηρούν «από κοντά» την επιδημιολογική εικόνα σε τουλάχιστον πέντε περιφέρειες της χώρας.

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του λοιμωξιολόγου καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέα. Η σύσκεψη έληξε λίγο πριν τις 20:00 και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συνεκλήθη απόψε και όχι αύριο, επειδή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις. Το πιθανότερο είναι να παρατηρηθεί η επιδημιολογική καμπύλη τα επόμενα 1-2 εικοσιτετράωρα και τότε να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις οι οποίες -σε κάθε περίπτωση- θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε το καμπανάκι τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο για τα Γιάννενα, την Καστοριά, τις Σέρρες και Βοιωτία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ