Skip to main content

Τη στήριξη βουλευτών της ΝΔ Θεσσαλονίκης για επίδομα 800€ ζητά ο ΔΣΘ

Τη στήριξη από τους βουλευτές και τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΘ για το επίδομα των 800 ευρώ.

Επιστολές προς όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, A’ και Β’ Θεσσαλονίκης, που στην πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι, αλλά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έστειλε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Στάθης Κουτσοχήνας, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες σε μια προσπάθεια να επανεξεταστεί το θέμα στήριξης των δικηγόρων, με το ποσό των 800€ από την κυβέρνηση, ως πληττόμενου κλάδου μετά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων στα πλαίσια προστασίας της δημόσιας υγείας από τον ιό covid-19.

Στο κείμενο της Επιστολής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. αναφέρει την απόφαση που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης των πληττόμενων κλάδων και την εξαίρεση των δικηγόρων από τα μέτρα αυτά.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι δικηγόροι θα συνεχίσουν να είναι παρόντες με κάθε τρόπο και μέσο στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας που δοκιμάζει τη χώρα αλλά πρέπει οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι με το κλείσιμο των δικαστηρίων καθώς και των κτηματολογίων, υποθηκοφυλακείων και τη λήψη μέτρων για ελεγχόμενη κυκλοφορία, οι δικηγόροι έχουν απωλέσει κάθε μορφή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και άρα κάθε πιθανή πηγή εσόδου.