Skip to main content

Τη συνένωσή τους σε ένα Σύνδεσμο μελετούν οι βιομήχανοι της Θράκης

Οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνιών και Βιομηχάνων των τριών νομών της Θράκης εξετάζουν τη μετεξέλιξή τους σε ένα Σύνδεσμο, ο οποίος θα εκπροσωπεί συνολικά τη μεταποιητική επιχειρηματικότητα της περιοχής.
Τη συνένωση των δυνάμεών τους με στόχο την καλύτερη προώθηση των θεμάτων της επιχειρηματικότητας της περιοχής μελετούν οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνιών και Βιομηχάνων των τριών νομών της Θράκης. Συγκεκριμένα, οι Σύνδεσμοι των τριών νομών εξετάζουν τη μετεξέλιξή τους σεένα Σύνδεσμο, ο οποίος και θα εκπροσωπεί συνολικά τη μεταποιητικήεπιχειρηματικότητα ολόκληρης της περιοχής. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση των προέδρων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Συνδέσμων στην Αλεξανδρούπολη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Έβρου.

Όπως επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις πρόεδροι, Ροδόπης, Γιώργος Νικολαίδης, Έβρου, Βασίλης Χαρόβας και Ξάνθης, Βασίλης Σκαρλάτος, η συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο χρόνου εφησυχασμού. «Θεωρούμε ότι η μεταποίηση ως σήμερα, έπαιξε έναν τεράστιο και καθοριστικό ρόλο στην εν γένει ανάπτυξη της περιοχής. Και εξακολουθούμε επίσης να πιστεύουμε με δεδομένα τα σοβαρότατα προβλήματα, που ξεκάθαρα πλέον ανέδειξε η σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, πως ο παραγωγικός ιστός της περιοχής μας χρειάζεται να προσεχθεί ως «κόρη οφθαλμού» και ο δευτερογενής τομέας, να συμπεριλαμβάνεται ως βασικός και αναντικατάστατος παράγοντας, σε κάθε σχεδιασμό ανάπτυξης της περιοχής, σε όλα τα επίπεδα. Ως εκ τούτου, οι προβληματισμοί μας αφορούν ολόκληρη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, η οποία και πιστεύουμε πως θα συμπαρασταθεί και θα «αγκαλιάσει» κάθε προσπάθεια για τη διάσωση και ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.