Skip to main content

Τι θα ακούσουμε στο φετινό Summer Nostos Festival RetroFuture

Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά αναγνώσεων λογοτεχνικών αποσπασμάτων Selected Shorts του Symphony Space έρχεται στο φετινό Summer Nostos Festival.

Τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες, με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και το πρωτόγνωρο παρόν μας, ζωντανεύουν στο Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μέσα από την αφήγηση των ηθοποιών Nia Vardalos (My Big Fat Greek Wedding), Kathleen Chalfant (The Affair), Sam Underwood (Fear the Walking Dead) και Valorie Curry (The Tick) από τη σειρά Selected Shorts.

To φετινό Summer Nostos Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 22:00.

«Πόσες φορές δεν σκεφτήκατε πως οι τελευταίοι μήνες είναι σαν να έχουν βγει από ταινία αποκάλυψης ή λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας; Ότι η πραγματικότητα ανταγωνίζεται και τους πιο ευφάνταστους συγγραφείς;», αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Φορτίστε κινητά και laptop, ανεβάστε τον προτζέκτορα στην ταράτσα του σπιτιού σας ή καθίστε αναπαυτικά στο μπαλκόνι σας με το τηλέφωνό σας και συνδεθείτε μαζί μας online, το Σάββατο 27 Ιουνίου, για μια ιδιαίτερη λογοτεχνική βραδιά. Ελάτε να ακούσετε εξαιρετικούς ηθοποιούς να προσεγγίζουν με καυστικό τρόπο και πολύ χιούμορ την περίπλοκη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα δημιουργήματά του μέσα σε μια ώρα λογοτεχνικών αναγνώσεων, που θα αναδείξουν τη στενή σχέση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία», προσθέτουν.



Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά αναγνώσεων λογοτεχνικών αποσπασμάτων Selected Shorts του Symphony Space της Νέας Υόρκης μετράει ήδη 30 χρόνια παρουσίας. Αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό που αναμεταδίδεται από περισσότερους από 150 σταθμούς των ΗΠΑ, ενώ είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή podcasts στο iTunes, με περισσότερους από 300.000 ακροατές κάθε εβδομάδα. Κάθε βραδιά αποτελεί μια μοναδική λογοτεχνική εκδήλωση, είτε πρόκειται για έργο καταξιωμένου συγγραφέα είτε για κάποιον νέο και ανερχόμενο καλλιτέχνη, τονίζει οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Valorie Curry.

Τα έργα που θα διαβαστούν είναι:

Το Cat Pictures Please της Naomi Kritzer σε ερμηνεία της Nia Vardalos
Το There Will Come Soft Rains του Ray Bradbury σε ερμηνεία της Kathleen Chalfant
Το The Eyes of the Soul του Michel Faber σε ερμηνεία του Sam Underwood
Το Sci-Fi της Tracy K. Smith σε ερμηνεία της Valorie Curry

Το πρόγραμμα του Summer Nostos Festival RetroFuture προβάλλεται στο www.SNFestival.org/live, στις σελίδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα social media (@SNF), και στην δωρεάν mobile εφαρμογή του SNFestival (διαθέσιμη σε Apple Store & Google Play).