Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 84Η ΔΕΘ - ΑΡΩΜΑ ΙΝΔΙΑΣ, ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του η 84η ΔΕΘ - Όλα όσα θα δούμε στη φετινή διοργάνωση - Καινοτομία, τσίρκο Medrano, συναυλίες και Bollywood.

Με άρωμα Ινδίας, με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες να πρωταγωνιστούν και με σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα ξεκινά σήμερα η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες από 300 νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετέχουν φέτος στο περίπτερο Digital Greece. Η αύξηση των εταιρειών που θα συμμετέχουν στη ΔΕΘ, οδήγησε στο να χρειαστούν δυο περίπτερα φέτος, το 12 και το 6, για το Digital Greece που επιμελείται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους Industry Disruptors-Game Changers. Στο περίπτερο θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το INNOVATION HUB από την πρεσβεία των ΗΠΑ, το DEMO DAY EVENT από το European Institute of Innovation- Technology Food κ.ά.

Εκτιμάται ότι την φετινή ΔΕΘ θα επισκεφθούν περί τις 300.000 άτομα, ενώ κατά τις ημέρες της διοργάνωσης θα απασχοληθούν 10.000 άτομα εκ των οποίων 500 από τη ΔΕΘ.

Παράλληλα στην 84η ΔΕΘ συμμετέχουν 18 χώρες εκτός της Ινδίας. Συγκεκριμένα οι: Κύπρος, Ουρουγουάη,Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Σερβία, Ινδονησία, Ρωσία, Ρουμανία, Ρωσία, Μπανγκλαντές, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία.

Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν και φέτος στη ΔΕΘ, υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ ξεχωριστές παρουσίες θα έχουν το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ, το ΕΒΕΑ και το Επιμελητήριο Σερρών. Στο πλαίσιο αυτό, στα περίπτερα 2 και 3 θα βρίσκονται 43 επιμελητήρια με 308 επιχειρήσεις.

Για ακόμη μια χρονιά, το περίπτερο 14 θα φιλοξενήσει την AKADEMIA, με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να παρουσιάζουν νέα προγράμματα σπουδών, καινοτόμα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα γίνει και η Salonica Cannabis Expo. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στο περίπτερο 2.

Επίσης, κατά την διάρκεια της 84ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί επίσης το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας. Το συνέδριο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε αυτό θα συζητηθούν οι παγκόσμιες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Για δεύτερη χρονιά, θα φιλοξενηθούν παγκοσμίου φήμης εισηγητές του The Mindsprak στη ΔΕΘ, προκειμένου να μεταδώσουν με τον καλύτερο τρόπο την γνώση τους για νέες τάσεις και νέαεργαλεία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της WIND.

Bollywood, Circo Medrano και συναυλίες

Όσον αφορά στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, διασκέδασης, παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, στο πλαίσιο της Τιμώμενης Χώρας διοργανώνεται πληθώρα events τόσο εντός όσο και εκτός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου (εικαστική έκθεση Ινδών καλλιτεχνών στο MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επιδείξεις Ινδικού χορού-Bollywood Dance από την Kaly Stasinou, αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Ινδίας στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι, παράσταση χορού Kathakali κτλ).

Περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες θα συμμετέχουν και φέτος στην Cheapart, που διοργανώνεται για έκτη χρονιά στη ΔΕΘ, ενώ το Circo Medrano θα δίνει καθημερινά παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους εντός του εκθεσιακού κέντρου.

Τον παλμό της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας δίνουν, ακόμη, οι συναυλίες της ΔΕΘ κάθε βράδυ στις 9.30 στην υπαίθρια σκηνή της, στο τόξο απέναντι από τη ΧΑΝΘ και οι οποίες είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσική σκηνής, από τον Λαυρέντ Μαχαιρίτσα και  τον Νίκο Πορτοκάλογλου  μέχρι τους πιο λαϊκούς και δημοφιλείς Μάκη Δημάκη και Πάολα, αλλά και τον «απόλυτο»  ποπ σταρ Σάκη Ρουβά και την Ελένη Φουρέιρα, θα εμφανιστούν στη σκηνή της ΔΕΘ.

Info

Η γενική είσοδος στην 84η ΔΕΘ είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16.00-18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), για πολύτεκνους-τρίτεκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών).

Τα παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν. Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο Circo Medrano. Το οικογενειακό εισιτήριο των τεσσάρων ατόμων είναι 20 ευρώ. Το εισιτήριο για το Circo Medrano είναι είτε ενιαίο για την 84η ΔΕΘ και το Circo στα 10 ευρώ, είτε ξεχωριστό στο ταμείο του τσίρκου αφού εισέλθετε στην έκθεση στα 5 ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ