Skip to main content

Μπλόκο στα προσφυγόπουλα σε σχολεία σε Νέα Βρασνά και Ασπροβάλτα

Σε αποχή των παιδιών τους από το νηπιαγωγείο προχώρησαν κάτοικοι για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία των Νέων Βρασνών και της Ασπροβάλτας.

Αναταραχή προκλήθηκε στην περιοχή των Νέων Βρασνών και της Ασπροβάλτας του δήμου Βόλβης για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής. Μάλιστα, γονείς παιδιών φαίνεται πως σταμάτησαν να στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, επειδή γράφτηκαν προσφυγόπουλα (δείτε εδώ).

Όπως επισήμανε στην Voria.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, επρόκειτο για συνολικά οκτώ προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές της περιοχής με τους γονείς τους και θα φοιτούσαν στα νηπιαγωγεία της περιοχής.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με όσα είπαν πηγές από τον δήμο στη Voria.gr, φαίνεται τελικά να αποτρέπεται και τα συγκεκριμένα προσφυγόπουλα δεν θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο των Βρασνών. Και αυτό γιατί οι οικογένειες τους δεν θα φιλοξενηθούν στις δομές της περιοχής αλλά θα μετακινηθούν σε Κουτσόχερο, Θερμοπύλες και Δράμα μετά από απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Αντιδράσεις φαίνεται πως υπήρξαν και για 51 προσφυγόπουλα που πρόκειται να φοιτήσουν σε δημοτικά σχολεία της Ασπροβάλτας και των Βρασνών. Στην ενημέρωση, πάντως, που έγινε προς τους γονείς ο κ.Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι τα προσφυγόπουλα θα πραγματοποιούν τα μαθήματα τους τις απογευματινές ώρες, ξεχωριστά από τους Έλληνες μαθητές.