Skip to main content

Τι θα κάνει ο Πομπέο στη Θεσσαλονίκη – Οι πληροφορίες για το πρόγραμμά του

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Με ποιους θα συναντηθεί

Για δεκαέξι ώρες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τα ελληνοτουρκικά. 

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη, σύμφωνα με πληροφίες της Voria.gr, θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Την επομένη, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει επαφές και επισκέψεις, κομβικής σημασίας.

Ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να συναντηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιείται με φόντο τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε μια συγκυρία που η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά στήριξη στις ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer καθώς και το αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο Μάικ Πομπέο ενδέχεται να επισκεφθεί τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης και θα ξεναγηθεί από μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας.