Skip to main content

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη και Τζανακόπουλο στην Προανακριτική

Πολλοί πιστεύουν ότι θα γίνει ένας μικρός χαμός, καθώς οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος έχουν δηλώσει πως θα προσέλθουν κανονικά.

Γράφει ο Σαλονικιός

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου μεταφέρθηκε για μεθαύριο Πέμπτη, με όλους να αναμένουν με περιέργεια να δουν τι πρόκειται να συμβεί, μετά και την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να αντικαταστήσει τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο οι οποίοι εξαιρέθηκαν από μέλη της Επιτροπής, έπειτα από απόφαση των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Πολλοί πιστεύουν ότι θα γίνει ένας μικρός χαμός, καθώς οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος έχουν δηλώσει πως θα προσέλθουν κανονικά “και αν τολμούν ας έρθουν να μας βγάλουν” όπως είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο... αψύς Σφακιανός.

Ε, λοιπόν, για να μην σας τρώει η αγωνία θα σας πως ότι την Πέμπτη δεν πρόκειται να γίνει το παραμικρό καθώς και οι δύο πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει πως τυχόν εντάσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Έτσι, σύμφωνα με έγκυρη πηγή μου, οι δύο θα προσέλθουν κανονικά στην Προανακριτική, θα δηλώσουν “παρών” προκειμένου να υπογραμμίσουν ότι δεν αναγνωρίζουν την απόφαση της Επιτροπής που τους εξαιρεί και θα αποχωρήσουν ήσυχα και ωραία, χωρίς φωνές και χωρίς καβγάδες. Η συνεδρίαση θα τερματιστεί εκεί και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως, αυτή τη φορά την παρουσία των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου οι οποίοι δεν πρόκειται να προσέλθουν εκ νέου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Προανακριτική θα λειτουργεί με τρία μέλη λιγότερα καθώς, θυμίζω, εξ αρχής δεν συμμετέχει σε αυτήν ούτε ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25. Κι έτσι, ούτε γάτα, ούτε ζημιά...

Το θέμα αυτό κυριάρχησε στα χθεσινοβραδινά πηγαδάκια, μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Λοκάλι, στου Ψυρρή, έπειτα από σχετική πρόσκληση του αρχηγού του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε πολύ κεφάτος, όπως πληροφορούμαι, πέρασε από όλα τα τραπέζια και συνομίλησε σχεδόν με όλους τους βουλευτές και όπως μου δήλωσε ο άνθρωπός μου “ο Αλέξης ξαναβρήκε τη φόρμα του”.