Skip to main content

Τι θα προσφέρει η προκήρυξη των εκλογών στην χώρα;

Ενδιαφερόμενος αποκλειστικώς και μόνον για τον εαυτό του και την παρέα του ο πρωθυπουργός αρνείται τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Οφείλουμε επί τέλους, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όλοι μας. Κι ας δυσαρεστηθούν αυτοί που επιμένουν να βλέπουν την κατάσταση με τα δικά τους παραμορφωτικά γυαλιά. Δεν θα τελειώσει η γενιά μας την Ελλάδα, κι εμείς θα παρακολουθούμε αδιάφοροι, μήπως και μας θεωρήσουν εκτός «προοδευτικού» κλίματος.

Ζούμε σε ένα παρανοϊκό πολιτικό κλίμα, όπου μεγάλος αριθμός από «θυμωμένους» Έλληνες, εξακολουθούν να μη αντιλαμβάνονται ότι δεν εκδικούνται όσους δεν απολύθηκαν ή δεν πτώχευσαν ακόμη, αλλά βγάζουν και τα δικά τους μάτια, στερώντας από τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, την ελπίδα και την προοπτική.

Δεν υποστηρίζω, πως πρέπει να αντιλαμβάνονται τι σοβαρά και ύποπτα παιχνίδια παίζονται στο παρασκήνιο σε βάρος της χώρας μας, πώς εξαφανίζονται και πώς αναδεικνύονται πολιτικοί και κόμματα για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα -ημεδαπά και αλλοδαπά-, ούτε υποστηρίζω πως κάποτε επί τέλους οφείλει να καταλάβει ο λαός ότι ακούγοντας περί «λαϊκής κυριαρχίας» πρόκειται περί άθλιου εμπαιγμού, την ώρα που ο λαός, εμείς όλοι δηλαδή, καλούμαστε απλώς να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας, ό,τι έχουν αποφασίσει άλλοι.

Υποστηρίζω όμως, ότι αντί να θέσουμε στο περιθώριο -απ’ όπου ήλθαν- τους πολιτικούς που ευτελίζουν θεσμούς, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, που στήνουν καριέρες με σαπουνόφουσκες, που αποδεικνύουν καθημερινώς ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης που τους δείξαμε, εξακολουθούμε να παίρνουμε στα σοβαρά, να δίνουμε αξία, και εν τέλει να αναγνωρίζουμε την πολιτική τους ύπαρξη, αντί να αποτελούν θέμα γελοιογραφιών.

Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι μετά από χιλιάδες χρόνια υπερήφανης διαδρομής των Ελλήνων, θα βάλουμε σήμερα ταφόπλακα σ’ αυτό το τέλειο και μοναδικό αριστούργημα που λέγεται ελληνικός πολιτισμός, επιτρέποντας σε υποπροϊόντα της πολιτικής να καθορίζουν το μέλλον μας.

Επιβάλλεται να θυμώσουμε. Όχι με αυτούς που έχουν ακόμη την δουλειά τους (για πόσο καιρό;) ψηφίζοντας με τέτοιο τρόπο ώστε να την χάσουν κι αυτοί «για να είμαστε στα ίσα», ούτε να θυμώσουμε μόνον με τους πολιτικούς (παιδιά των ψηφοφόρων είναι, δεν ήρθαν από το διάστημα - και εν πάση περιπτώσει εμείς τους ψηφίσαμε), αλλά να θυμώσουμε με τους εαυτούς μας που δεν αντιλαμβανόμαστε πού οδηγούμαστε, κι εξακολουθούμε να διακατεχόμαστε από την ίδια άθλια νοοτροπία «ό,τι αρπάξουμε εμείς, κι οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν». Αυτή μας οδήγησε έως εδώ, αυτήν εκμεταλλεύτηκαν οι πονηροί των καιρών.

Η αδιαφορία των πολιτικών για το γενικό καλό είναι διαπιστωμένη. Όλοι τους, όσοι πήραν αποφάσεις από τον Μάιο του 2010 έως και σήμερα, σκέφτονταν μόνο το δικό τους συμφέρον, ή εκτέλεσαν διαταγές εξωθεσμικών κέντρων. Θα μπορούσαν από την πρώτη στιγμή, αν αγαπούσαν την Ελλάδα και αν ενδιαφέρονταν για τον ελληνικό λαό, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους και ενωμένοι να αντιμετώπιζαν την κατάσταση. Πεντάρα δεν έδιναν όμως για τους Έλληνες. Μόνον για το πώς θα διατηρήσουν ή πώς θα κατακτήσουν την εξουσία.

Ακόμη και σήμερα, φαίνεται ότι τίποτε δεν μας δίδαξε η πενταετής ολέθρια πορεία της χώρας. Ενδιαφερόμενος αποκλειστικώς και μόνον για τον εαυτό του και την παρέα του ο κ. πρωθυπουργός, δηλώνει ότι αρνείται τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας (αφού τον ενοχλεί -όπως και κάθε μαρξιστή, εκ της ιδεολογίας του- η έννοια του έθνους και της πατρίδας, ας την πει «λαϊκής ενότητας») και εξ ανάγκης οδηγεί την χώρα σε εκλογές. Ωραίος τρόπος να «φορτώσει» σε άλλους τις αποτυχίες του.

Τι θα φέρει η προκήρυξη εκλογών; Τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία; Παρά την ύπαρξη εκ των σπλάχνων του αντιμνημονιακού κόμματος των ιδρυτών του ΣΥΡΙΖΑ; Την θέλει την αυτοδυναμία ο κ. Τσίπρας; Δεν διαθέτει την στοιχειώδη ευφυία να μη αναλάβει μόνος του την υλοποίηση επαχθούς προγράμματος; Το πιθανότερο είναι να επιτύχει ποσοστά χαμηλότερα από αυτά του Ιανουαρίου. Θα είναι τότε αντιπολίτευση στο έργο το δικό του, που θα υλοποιούν άλλοι; Θα δεχθούμε και αυτόν τον παραλογισμό;

Τέλος τα μεγάλα λόγια και οι αερολογίες. «Εμετρήθητε, εζυγίσθητε και ευρέθητε ελλιπείς». Δεν θα πληρώνει ο λαός τις προσπάθειες για την προσωπική σας καριέρα. Οι εκλογές, αποτελούν πράξη λιποταξίας των δήθεν ηγετών, που εξακολουθούν να εμπαίζουν τους Έλληνες.

Ο Μακεδών