Skip to main content

Τη θέση του προέδρου της Attica Bank ανέλαβε ο Γιώργος Μιχελής

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό του νέου μη εκτελεστικού προέδρου της Attica Bank που αντικατέστησε τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Τον Γεώργιο Μιχελή εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank νέο μη εκτελεστικό πρόεδρό του σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, που έχει ως εξής:

1. Γεώργιος Μιχελής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μη Εκτελεστικό Μέλος),

2. Θεόδωρος Πανταλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος)

3. Αθανάσιος Τσάδαρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος)

4. Ιωάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος)

5. Χαράλαμπος Μπριλάκης, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος),

6. Γεώργιος Παναγιώτου, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος)

7. Γεώργιος Βλαχάκης, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος)

8. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος)

9. Δημήτριος Τζαννίνης, (Μη Εκτελεστικό Μέλος)

10. Αθανάσιος Σταθόπουλος, (Μη εκτελεστικό μέλος)

11. Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, (Μη εκτελεστικό μέλος)

12. Ζαχαρούλα Παπαθεοδώρου, (Μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008).

Ο Γιώργος Μιχελής ανέλαβε πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την παραίτηση του Χρήστου Σκλαβούνη τον Ιούνιο του 2015. Ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ στις 14/6/2018, διαδεχόμενος από τον κ. Ανδρέας Βερύκιο.

Ο κ. Μιχελής έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες και κατέχει Bachelor of Arts (University of Massachusetts), Master's Degree (Boston College) Ph.D από το Northeastern University και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, επέστρεψε και ξεκίνησε την τραπεζική καριέρα του στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989. Το 1989 έγινε Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες.

Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου ήταν Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Το 1996 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος της BancPost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία.