Skip to main content

Στο στόχαστρο του ξενοδοχειακού κολοσσού Wyndham η Θεσσαλονίκη

Ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού Wyndham για Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα – Βασική προϋπόθεση η αεροπορική προσβασιμότητα

H ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με γοργούς ρυθμούς, καθώς δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που διαβλέπουν το θετικό μέλλον της πόλης ως εμπορικό και τουριστικό προορισμό, γεγονός στο οποίο συμβάλλει η συνεχώς αυξανόμενη δημοφιλία που αποκτά η νύμφη του Θερμαϊκού.

Η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το στόχαστρο του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού Wyndham, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώνει ισχυρό ενδιαφέρον που δεν αποκλείεται σύντομα να μετουσιωθεί σε συνεργασία.

Τα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης που έχει ο τουρισμός για την Ελλάδα οδήγησαν την Wyndham να έρθει πριν λίγα χρόνια στη χώρα μας. Πλέον διαθέτει έξι ξενοδοχεία στην Αττική και ένα στην Αλεξανδρούπολη ενώ  φέτος εγκαινιάζει την παρουσία της και στην Κρήτη, με το Wyndham Grand Mirabello (πρώην Mirabello Beach & Village).

Βασική προϋπόθεση για την Wyndham είναι τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται να βρίσκονται σε πόλεις ή νησιά που διαθέτουν  αεροπορική σύνδεση. Πρόκριμα λοιπόν αποτελεί το γεγονός πως το αεροδρόμιο Μακεδονία, καταγράφει αυξανόμενα νούμερα στις ελεύσεις των τουριστών, ενώ παράλληλα εκτελούνται έργα που θα ενισχύσουν τη χωρητικότητα και τη  δυναμικότητα του, δημιουργώντας, ταυτόχρονα,  δέλεαρ για νέες αεροπορικές εταιρείες και κατά συνέπεια νέους προορισμούς από, και προς τη Θεσσαλονίκη.

Ενδιαφέρον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και για την Καβάλα, αλλά και τη Δράμα λόγω της εγγύτητάς τους στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Βασική προϋπόθεση για την Wyndham, είναι το ξενοδοχείο που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία, να τηρεί τις προδιαγραφές κάποιου από τα 20 ξενοδοχειακά σήματα που διαθέτει και να προσαρμοσθεί στα standards των υπηρεσιών, που προσφέρει.   

Αξίζει να σημειωθεί πως στη γειτονική μας Τουρκία, η Wyndham διαθέτει στο πορτφόλιο της 77 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ενώ στοχεύει σε τριψήφια νούμερα.

Ποια είναι η  Wyndham

Η εταιρεία ξενοδοχειακού franchising Wyndham διαθέτει περισσότερα από 9.000 ξενοδοχεία σε πάνω από 80 χώρες. Μέσω του δικτύου της έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά τόσο των οικονομικών, όσο και των μεσαίας κλίμακας καταλυμάτων. Η εταιρεία διαθέτει ένα portfolio 20 ξενοδοχειακών brands, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων,  των: Super 8, Days Inn, Ramada, Microtel Inn & Suites, La Quinta, Wingate, AmericInn, Hawthorn Suites, The Trademark Collection και Wyndham. H Wyndham Hotels & Resorts είναι επίσης κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ξενοδοχειακού management, με περισσότερα από 400 ξενοδοχεία υπό τη διαχείρισή της.